chat

Jubileumcongres: 25 jaar SASS

Datum: 13 November 2019 locatie: Achmea Congrescentrum in Zeist

Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving bestaat 25 jaar. SASS organiseert een jubileumcongres over het versterken van veerkracht van slachtoffers en het belang van (eer)herstel en genoegdoening. Met inhoud, dichtkunst, humor en muziek.

Sprekers jubileumcongres SASS

Iva Bicanic (Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld) legt uit waarom interpersoonlijk geweld zich vaak herhaalt, niet alleen binnen de persoon maar ook van generatie op generatie, en waarom vroegtijdig hulp bieden van cruciaal belang is.

Oud-landmachtmilitair Luuk Veltink over dader en slachtoffer contact. Door een schot van Luuk verloor een collega-militair tijdens een friendly fire zijn benen. Luuk was bang dat zijn slachtoffer hem zou haten om het noodlottige voorval tijdens een noodlottige nacht in Afghanistan.

Landelijk officier van justitie Huiselijk Geweld en Zeden Eva Kwakman laat zien dat het strafrecht in sommige gevallen de beste manier is om bij te dragen aan de veiligheid of veerkracht van kwetsbare personen.

Criminoloog Gert Jan Slump over de waarde van herstelrecht, de soms weerbarstige zoektocht naar herstel en het creëren van kansen daartoe.

Theatermaker en zangeres Wendy Hoogendijk over wat er gebeurt als we ineens de controle over ons leven verliezen. Over de achtbaan die rouwen heet. Maar bovenal over liefde, humor en veerkracht.

Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands 2019-2021, draagt zijn voor dit jubileum geschreven gedicht over veerkracht van slachtoffers voor.

Boeklancering: het nieuwste boek van Tim Overdiek Als de man verliest, over de mannelijke manier van omgaan met tegenslag, verdriet en rouw, ontvang je aan het eind van het congres.

En nog meer inspiratie en ontmoetingen met ondermeer Rosa Jansen (Slachtofferhulp Nederland), Ineke Sybesma (Fonds Slachtofferhulp), Janet ten Hoope (Bureau Halt), Linda Terpstra en Anke van Dijke (Fier).
Jacobine Geel leidt ons door het programma.

Programma en aanmelden

> Bekijk het programma
> Aanmelden voor dit congres

LOGO-SASS-25-jr