Lezing & forumdiscussie: Melissa Farley over mensenhandel en prostitutie

Datum: 9 November 2017 locatie: Auditorium Stenden Hogeschool, Rengerslaan 8 te Leeuwarden
Lezing & forumdiscussie: Melissa Farley over mensenhandel en prostitutie

Fier Academy en Stenden Hogeschool organiseren op donderdag 9 november 2017 een lezing en forumdiscussie over prostitutie en mensenhandel.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina!
 
De hoofdgast bij deze lezing en forumdiscussie is Melissa Farley (1942), een vooraanstaande Amerikaanse psycholoog en onderzoeker. Farley heeft onderzoek gedaan in 14 verschillende landen naar het effect van prostitutie, pornografie en mensenhandel op vrouwen, mannen en kinderen.

Datum:    donderdag 9 november 2017 
Tijd:         13.00 – 15.00 uur (inloop van 12.30 – 13.00 uur met koffie en thee) 
Locatie:   Auditorium Stenden Hogeschool
Adres:     
Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden

Accreditatie wordt aangevraagd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 

In 2000 legaliseerde Nederland prostitutie, in een oprechte poging de situatie van vrouwen in de seksindustrie te verbeteren. De afgelopen jaren riep dit verhitte discussies op, toen bleek dat mensenhandel een ernstig probleem bleef en ook de positie van prostituees niet verbeterde.
 
Mensenhandel is een van de snelst groeiende vormen van internationale criminaliteit. Met name meisjes en (jonge) vrouwen worden slachtoffer van seksuele uitbuiting. Er zijn signalen dat het aantal minderjarigen in de seksindustrie toeneemt. Volgens Linda Terpstra, voorzitter Raad van Bestuur Fier, is dat voldoende reden voor een serieus debat, waarin we om te beginnen eens met respect naar elkaar zouden kunnen luisteren (Volkskrant, 7-8-2017).
 
Kan je de positie van vrouwen in de seksindustrie wel verbeteren als je diezelfde industrie in stand houdt? De Amerikaanse psycholoog en onderzoeker Melissa Farley, stelt van niet. Tijdens de lezing & forumdiscussie gaat Farley hier dieper op in.
 
Graag zien we uw aanmelding tegemoet.
Let op: VOL = VOL!

 
Fier Academy & Stenden Hogeschool Leeuwarden

 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld