Symposium Seksueel geweld bij ouderen

Datum: 19 April 2018 locatie: Auditorium Stenden University, Rengerslaan 8, Leeuwarden
Symposium Seksueel geweld bij ouderen

Vijf verkrachtingsslachtoffers van boven de zestig, de oudste drieënnegentig. Binnen een halfjaar tijd. Dat zijn de schokkende cijfers van het Centrum Seksueel Geweld Friesland. Cijfers die wat zeggen over de kwetsbaarheid van deze doelgroep, maar ook cijfers die niemand had verwacht. Seksueel geweld bij ouderen is nog altijd een groot taboe, ook onder professionals.

Tijdens dit interactieve symposium willen we de aandacht vestigen op deze problematiek en het taboe doorbreken. Diverse deskundigen nemen u deze middag mee in de bewustwording rondom de problematiek, het signaleren van seksueel geweld bij ouderen en het handelingsperspectief. Sprekers zijn:

Mieke Bil, verpleegkundig specialist, klinische geriatrie van het MC Slotervaart en Gerda de Groot, projectleider Centrum Seksueel Geweld Friesland.

U bent van harte uitgenodigd om dit gratis symposium bij te wonen.
 

Wanneer? Donderdag 19 april
Waar? Auditorium Stenden University, Rengerslaan 8, Leeuwarden
Tijdstip: van 16.00 tot 18.30 uur
Toegang: Gratis

 
Dit symposium is bedoeld voor professionals die werken met ouderen, o.a. zorginstellingen, ziekenhuizen, politie, wijkverpleging, buurt- en thuiszorg, huisartsen en specialisten.
 
Let op: u ontvangt nog een officiële uitnodiging voor dit symposium, met daarin het definitieve programma en mogelijkheid tot aanmelden.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld