Break the vicious circle

Gepubliceerd op 21 december 2017
Break the vicious circle

H.o.p.e is in behandeling bij Fier en voorzitter van de Cliëntenraad. Voor de website van Fier schrijft ze blogs.

H.o.p.e houdt hoop. Al moet het vandaag de dag uit mijn kleine teen komen, maar op 1 november 2018 gaat de kurk van de champagne fles. Dat is de deal.

Al ongeveer zeven maanden zit ik in de lappenmand. Twee ziekenhuisopnames verder, weken in een revalidatiehuis en komende vrijdag staat er weer een operatie op me te wachten (die operatie heb ik inmiddels ook achter de rug). Dikkepretdachtikzo. Het lijkt eindeloos te duren en nee, dit is alles behalve bevorderlijk voor mijn mentale toestand. Dagenlang in bed liggen, betekent ook veel gepieker, gemaal, de nodige flashbacks en nare herinneringen die zich opdringen. Ook moest ik weer opgenomen worden op de gesloten afdeling jongenswateenfeest.

Maar in elk groot, zwart vlak zit tenminste één lichtpuntje. Ik heb nieuwe, waardevolle mensen leren kennen in een korte tijd. Heel erg bijzonder en het voelde gelijk vertrouwd. Ook de Cliëntenraad staat niet stil. Hoewel ik niet fysiek bij de vergaderingen aanwezig kan zijn, twitter ik me suf en buig ik me over documenten die herzien moeten worden. Vanuit bed.

Maar het moet en zal goedkomen! De laatste operatie (verliep niet helemaal vlekkeloos) en dan 10 kilootjes aankomen. Dan ben ik klaar voor traumatherapie. Dat is het uiteindelijke doel. Het lijkt nu nog mijlen ver weg en ja, de moed zakt me regelmatig in de schoenen... Maar ik ga het halen. 2018 wordt mijn jaar! Ik ben net weer thuis na 11 weken en dat is raar, vreemd en onwennig. Twee weken opgesloten gezeten en pats boem je staat weer buiten. Gelukkig wat extra begeleiding en hulp aan huis, maar ik moet weer even aarden. Mijn trouwe lezers weten dat de wintermaanden voor mij hopeloos zijn en met name de feestdagen #afschaffen..

Laat het maar snel weer lente worden! Fier in Rotterdam is gestart met een nieuwe opvang; crisisopvang voor moeders en eventueel hun kinderen, die voor geweld op de vlucht zijn. De cliëntenraad is uitgenodigd om te komen kijken! Dat gaan we zeker doen! Ik moet eerst weer wat aansterken en uitrusten en bezig met het werkplan 2018, het handboek en  het reglement. Lekker vanuit bed! Ik wens iedereen hele fijne en gezellige feestdagen toe! Ik realiseer me dat dat niet voor iedereen zo is, maar gelukkig duurt het geen week. Goed uiteinde gewenst namens de Cliëntenraad en 2018 wordt mijn jaar!! Zet de fles (kinder)champagne maar klaar!