chat

Can I begin again?

Gepubliceerd op 26 januari 2017
Can I begin again?

Happy new year. Helaas niet voor mij. Het kan ook nooit eens een keer "normaal" gaan, lijkt het. De gesloten afdeling was weer een feit en daarmee is de toon gezet voor 2017. Jippie.

They tried to make me go to rehab...

Allemensen dat was me toch zwaar.  Keihard de detox in. Mevrouw kon niet van de alcohol afblijven. Oké, ik geef toe, het liep ook volledig uit de hand, maar dat ik daardoor weer achter de groene gordijnen (opname) zou belanden en doodziek zou worden, daar had ik niet zo bij stilgestaan. Alcohol is puur vergif en nu ik weet hoeveel schade het kan aanrichten: I don't ever want to drink again. Een heel goed begin van een nieuw jaar. Not. Maar hoe moet ik me nu staande houden?

Het was de afgelopen tijd wel mijn manier om zo weinig mogelijk te voelen. Zeker tijdens de wintermaanden voel ik me altijd superieur. Geintje. En het feit dat ik nog niet heel lang thuis ben speelt denk ik ook mee. Niet meer in een beschermde omgeving. Op het moment dat ik deze blog aan het schrijven ben, ben ik net een dag thuis van mijn twee weken detox. Met de kat op schoot analyseer ik de afgelopen weken. Niet slapen, overgeven, trillen, koud, waanbeelden, alles komt voorbij. Afkicken van alcohol schijnt ook een van de zwaarste detoxen te zijn. Gevaarlijk ook.

Ik heb weer heel wat engeltjes op mijn schouders gehad, want dit had heel anders af kunnen lopen. De psychiaters vertrouwden het niet en ik ben per ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Bleek mee te vallen, maar heb wel geluk gehad. Dit monstertje zit weer met een stevige gordel om in mijn bus. De bus die weer verder moet rijden. Eerst weer stabiliseren en aansterken. Maar opgeven? Nee, echt niet! Ik ben (weer) gevallen en hard ook, maar ook weer opgestaan. Het lijkt net of ik alle ravijnen in moet rijden met mijn bus zodat ik weer vooruit kan. Heel erg frustrerend dit. Ik wil zo graag eens kunnen zeggen dat het goed met me gaat. Of dat het iets beter met me gesteld is. Er is nog een hoop werk te doen. Gelukkig krijg ik een hoop begeleiding, steun van vrienden en nog therapieën bij Fier.

Een nieuwtje van heel andere orde; vanaf heden ben ik de voorzitter van de Cliëntenraad. M., onze voormalige voorzitter, heeft onlangs een prachtige blog geschreven en namens de hele Cliëntenraad wens ik haar heel veel geluk toe. Ze zette zich in voor de volle 200% en we hebben veel van haar geleerd! Heel erg bedankt voor je inzet en succes met je studie.

Ik wens iedereen een positief, gezond en fijn 2017 toe. Eigenlijk mag dit niet meer zo eind januari, maar ík mag niet meer drinken. 1-1.

Groetjes H.o.p.e.                      
H.o.p.e. is voorzitter van de Cliëntenraad en in behandeling bij Fier.

Lees meer

Drie vliegen in één klap

Drie vliegen in één klap

Als we het over jeugdhulp hebben, denken we aan kinderen, jongeren en ouders met problemen. Aan kinderen met autisme, anorexia, trauma’s. Kinderen met ‘moeilijk’ gedrag en kinderen d...

Lees meer