chat

'Don't be afraid to move on and start a new chapter'

Gepubliceerd op 22 december 2016
'Don't be afraid to move on and start a new chapter'

Zes jaar geleden kwam ik bang en onzeker binnen bij Fier.  Het voelde als een vlucht. Als zwakte.  Nu weet ik dat het één van de krachtigste en beste dingen is die ik ooit heb gedaan.  Daar is best wel wat tijd en therapie over heen gegaan, maar dat is oké.

In de afgelopen zes jaar heb ik ook een heel interessant iemand leren kennen. Ze is niet perfect, bij vlagen is ze zelfs een raar mens met vreemde gewoontes, maar dat maakt haar alleen maar leuker. Ze is altijd bij me, ik hoef alleen maar in de spiegel te kijken!

Naast de beslissing om voor mezelf te kiezen, heb ik in de afgelopen jaren nog een goede beslissing genomen. Ik ben lid geworden van de Cliëntenraad van Fier! Een half jaar later werd ik zelfs voorzitter. Ik heb veel mensen  zien komen en gaan, heel veel dingen gedaan, maar vooral veel geleerd. Eén van de hoogtepunten was toch wel om mijn verhaal te vertellen voor een volle zaal met professionals van de gemeente, iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou durven. Ik durfde eigenlijk nog niet, maar ik heb het wel gedaan!

Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat angst normaal is, maar dat je je leven niet moet laten leiden door die angst. Leven in je comfort zone is lekker makkelijk, maar het leven buiten die comfort zone is veel leuker en interessanter. Ik heb me jaren laten leiden door angst. Ik had allemaal dromen, maar durfde ze niet waar te maken, want ‘Stel dat…’ en ‘Ja,maar…’. Nu denk ik: ‘Stel dat het lukt!’ Ik zit na vijfentwintig jaar weer op school en ik heb binnenkort eindelijk mijn rijbewijs!

Dan kom ik ook weer terug bij de titel en de reden van deze tekst: het is tijd om verder te gaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Na vier en een half jaar neem ik, met pijn in m’n hart, afscheid van de Cliëntenraad. Vanaf 1 januari 2017 is er een nieuwe voorzitter waarvan ik weet dat ze het geweldig gaat doen. Ik ben blij dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van deze gezellige en betrokken raad. Bedankt voor het vertrouwen in mij en de ruimte die ik kreeg om te groeien!

Liefs,
M. (Voorzitter CRFR tot 31-12-2016)

Lees meer

Het verhaal van Rob

Het verhaal van Rob

‘Mijn eerste echte loop was de 4 Mijl van Groningen. Tachtigduizend mensen langs de kant, wát inspirerend. Vanaf toen ben ik steeds meer kilometers gaan maken. Ik deed een aantal marathon...

Lees meer

Het verhaal van Judith

Het verhaal van Judith

‘Ik dacht: je wordt van je fiets gerukt in een park en de bosjes ingesleurd. Maar zo ging het bij mij helemaal niet. Dit was een bekende. Dus was het geen verkrachting, toch? Ik stond op en ging...

Lees meer