chat

Mijn verhuizing

Gepubliceerd op 1 augustus 2019
Mijn verhuizing

Jitske is in behandeling bij Fier en lid van de Cliëntenraad. Voor de website van Fier schrijft ze blogs.

Eindelijk is het zover. Na twee-en-een-half jaar in de opvang mag ik op zoek naar een eigen woning. Een moment waar ik lang naar uit heb gekeken, maar waar ik ook tegen opzie. Onlangs schreef ik nog dat ik het juist best wel moeilijk vind om in een opvang te zijn. Je hebt  minder vrijheden en mogelijkheden dan vroeger, maar wel meer veiligheid en veel begeleiding om je heen. Dat zijn dan voor mij de fijne dingen hier die ik wel ga missen.
 
Ik zit nu te kijken naar woningen op het internet en let op voor welke woningen ik in aanmerking zou komen. Er zijn helaas lange wachttijden voor sociale huurwoningen en bij sommige plaatsen sta ik niet lang genoeg ingeschreven. Gelukkig maak ik op sommige plaatsen ook wel een goede kans. Het komt nu dichterbij en ik merk dat ik wat angstig word. Ik heb nu al nachtmerries over mensen die in mijn nieuwe huis inbreken en mij wat aan doen. Ook over dat ik veel alleen ga zijn en het allemaal niet ga redden. Dat is toch iets waar ik doorheen moet, hoe eenzaam en verdrietig ik mij soms ook zal voelen. Tegelijkertijd zie ik ook veel kansen. Ik wil een logeerkamer zodat ik vrienden en familie wat langer op bezoek kan hebben en ik heb al van anderen gehoord dat ik weleens bij hen mag komen voor een weekend. Dat doet mij weer goed.
 
Voor mij blijft wel de vraag of ik het emotioneel ga redden om op mezelf te wonen en of ik goed genoeg kan aanvoelen wanneer een situatie onveilig is. Ik hoop dat ik goed leer om daar mee om te gaan. Als dat niet lukt, dan moet ik overwegen om naar een andere woonvorm te gaan of om met iemand samen te wonen. Ik hoop dat ik het ga redden alleen, maar makkelijk zal het niet worden. Toch probeer ik het positief te bekijken: ik heb nu eindelijk meer vrijheid en kan mijn leven verder opbouwen. Mijn avontuur en ontdekkingsreis gaat verder. Waar ik beland, weet ik niet, maar wie weet wordt het opnieuw veel mooier dan ik me nu kan bedenken.

Lees meer