Chat met Fier - sport

Gebeurt er iets op je sportclub waar je je niet fijn bij voelt? Wij kunnen je helpen

Sporten is leuk en gezond. Helaas gebeuren er in de sport ook dingen die niet goed zijn. Is er iets gebeurd tegen je wil? Word je onder druk gezet? Of zie je dingen om je heen gebeuren die niet goed zijn? Erover praten is vaak moeilijk. Misschien durf je niet, ben je bang voor de gevolgen of schaam je je? Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen.

Waarover kan ik chatten?

Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt, over dingen die je hebt gezien of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ongewenste aanrakingen, seksueel misbruik, pestgedrag, geweld, bedreigingen of discriminatie. Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. Twijfel je ergens over? Stel gewoon je vraag. De medewerkers van het chat team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. 

Deze chat is:

Je chat in een beveiligde omgeving. We delen jouw verhaal en gegevens niet met anderen. 

De medewerkers van het chat team zijn professioneel getrainde hulpverleners die werkzaam zijn bij Fier. Ze hebben veel kennis en ervaring op het gebied van hulpverlening bij misbruik, geweld en ander grensoverschrijdend gedrag. 

Chatten kan anoniem. We kunnen je ook helpen zonder dat we weten wie je bent.

Maandag t/m vrijdag
16.00 – 06.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen
20.00 – 06.00 uur

Voor wie is deze chat?

Deze chat is bedoeld om sporters en iedereen die betrokken is bij de sport een mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier (anoniem) hulp te zoeken of advies te vragen bij seksuele intimidatie, misbruik of anderen vormen van intimidatie, geweld en grensoverschrijdend gedrag. De chat is dagelijks geopend.

 

Centrum Veilige Sport

Eind 2017 schetste de Commissie de Vries een onthutsend beeld van seksueel misbruik in de sport. Ongeveer 1 op de 10 sporters geeft aan slachtoffer te zijn van misbruik. Naar schatting wordt 90% nooit gemeld. Om het melden van misbruik makkelijker te maken en slachtoffers beter te kunnen helpen, is deze chat ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen NOC*NSF en Fier, als onderdeel van het Centrum voor Veilige Sport. Het is één van de stappen die NOC*NSF onderneemt in het kader van de implementatie van de aanbevelingen van het rapport van Commissie De Vries over Seksuele Intimidatie en Misbruik in de sport.

Deze chat is onderdeel van Fier. Meer weten over Fier? Klik hier.

Verenigingen

Sporters, ouders en trainers hebben de mogelijkheid om anoniem te chatten als ze zich zorgen maken over iets dat henzelf of iemand anders overkomt. Het maakt niet uit of dit zich nu afspeelt of in het verleden. De medewerkers van de chat zijn allemaal opgeleide hulpverleners die ervaring hebben met het online begeleiden van jongeren die grensoverschrijdend gedrag of misbruik ervaren en het geven van advies aan omstanders.

Chatbutton

Alle sportbonden, maar ook de verenigingen kunnen een chatbutton van Chat met Fier – Sport op hun website zetten. Zodra bezoekers hierop klikken worden ze meteen doorgestuurd naar de chat. Als er zorgelijke signalen zijn of als de sportbond of het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) opvolging moet geven dan wordt het CVSN daarover geïnformeerd door Fier.

Wil je een chatbutton op de site van je eigen sportbond of sportvereniging installeren? Volg dan onderstaande instructie.

Plaats voor deze knop de onderstaande code op de gewenste pagina:

<iframe src="https://chatmetfiersport.fier.nl/embed?interface=normal" width="464" height="160" frameborder="0"></iframe>

Plaats voor deze knop de onderstaande code op de gewenste pagina:

<iframe src="https://chatmetfiersport.fier.nl/embed?interface=medium-inline" width="218" height="232" frameborder="0"></iframe>

Plaats voor deze knop de onderstaande code op de gewenste pagina:

<iframe src="https://chatmetfiersport.fier.nl/embed?interface=minimal&size=medium" width="214" height="66" frameborder="0"></iframe>

Wachttijden Fier