Chat met Fier

Goed dat je ons gevonden hebt! Op deze pagina leggen we je uit wat Chat met Fier is, hoe het werkt en kun je – als je dat wil – direct (anoniem) een gesprek starten.

Welkom bij Chat met Fier

Je kunt hier anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. Als je zelf in een nare situatie zit – of je zorgen maakt om iemand in je omgeving. Deze chat is voor álle leeftijden. Twijfel je? Begin daar dan over. De medewerkers van het chat-team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt.

De chat is open op:

Ma – vr: 16:00 tot 06:00 uur

Za, zo & feestdagen: 20.00 tot 06.00 uur

Misschien durf je hier niet over te praten en schaam je je enorm voor wat je is overkomen. Weet dan dat je niet alleen bent en er niet in j eentje mee hoeft te dealen. Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. 

Twijfel je of jouw verhaal bij de chat past? Zeg dan gewoon eens hoi tegen een van onze hulpverleners. Ook dat is oké.

Hoe helpen wij jou?

Hoe werkt de chat?

Je kunt inloggen met een nickname en een wachtwoord. Als je bent aangemeld, kun je direct (anoniem) chatten met één van onze hulpverleners.  Je hebt ook de mogelijkheid om een account aan te maken met inloggegevens. Hiermee kun je chatgesprekken en informatie teruglezen.

We gaan met je in gesprek en afhankelijk van je situatie bieden wij de hulp die jij nodig hebt. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan één of een paar chatgesprekken waarin je informatie en tips krijgt. We denken met je mee over hoe je je verhaal met iemand in je omgeving kunt delen. Soms is er meer nodig. Bij sommige klachten of problemen kunnen we online behandeling adviseren. Onze chathulpverleners kunnen je hier meer over vertellen.

Het kan ook zijn dat we je adviseren om contact op te nemen met bijvoorbeeld de politie of een andere instantie zodat zij jou verder kunnen helpen. Je bent in dat geval zelf verantwoordelijk om in actie te komen. We kunnen je hierbij natuurlijk altijd ondersteunen en tips geven!

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Veelgestelde vragen over de chat

We begrijpen dat chatten voor sommige mensen grote risico’s met zich meebrengt. Daarom gaan we heel zorgvuldig om met jullie privacy. Ons hele privacy statement kun je lezen op deze pagina.

Nee, Chat met Fier maakt geen gebruik van chatbots. Vanaf het begin van het gesprek spreek je gelijk met een professionele medewerker.

De medewerkers van de chat zijn professioneel getrainde hulpverleners die werkzaam zijn bij Fier. Ze hebben veel kennis en ervaring op het gebied van hulpverlening bij misbruik, geweld en ander grensoverschrijdend gedrag.

Dat kan verschillen. Als het druk is op de chat, dan zijn er meer chatters dan medewerkers en chatten onze medewerkers met meerdere mensen tegelijk. Daardoor kan het soms wat langer duren voordat je antwoord krijgt.

Chatten met Fier kan anoniem. Wij weten dan niet wie je bent en kunnen daar ook niet achter komen. Je kunt besluiten om toch persoonsgegevens met ons te delen, bijvoorbeeld om je situatie uit te leggen. Jij bepaalt zelf welke gegevens je met ons deelt en je bent hier zelf verantwoordelijk voor. 

Klik op de knop om te starten met chatten. Daarna kies je een naam en kun je het gesprek starten. Dit hoeft niet je eigen naam te zijn.

Over de chat

Chat van Fier is begonnen als een toegankelijke vorm van professionele hulp voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties, maar ook voor mensen die op een andere manier met dit geweld te maken krijgen.

Onderdeel van Fier

Deze chat is een onderdeel van Fier. Fier biedt hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben (gehad) met geweld, misbruik of uitbuiting. Meer weten over onze organisatie? Kijk dan hier.

Gedragsregels

We behandelen elkaar met respect. Schelden, dreigen, grof taalgebruik, racistische opmerkingen en seksueel grensoverschrijdend gedrag horen niet thuis in deze chat.

Wil je je verhaal (anoniem) delen met onze hulpverleners? Klik op de knop hieronder om te starten met je gesprek.

Fier – expertisecentrum bij geweld

Contact

Algemene vragen:

Advies en aanmelding: 

Zorg en Expertise

Hulpaanbod

Verwijzen

Expertisecentrum

Chat met Fier

Help mee

Fier steunen

Doneren

Vrijwilliger worden

Fier

Over Fier

Organisatie

Zorgkwaliteit

Duurzaamheid

Onze verhalen

Nieuws

Zoeken