Chat met Fier

Goed dat je ons gevonden hebt! Op deze pagina leggen we je uit wat Chat met Fier is, hoe het werkt en kun je – als je dat wil – direct (anoniem) een gesprek starten.

Welkom bij Chat met Fier! Je kunt hier anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. Als je zelf in een nare situatie zit – of je zorgen maakt om iemand in je omgeving. Deze chat is voor álle leeftijden. Twijfel je? Begin daar dan over. De medewerkers van het chat-team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt.

De chat is open op:

Ma – vr: 16.00 tot 6.00 uur

Za, zo & feestdagen: 20.00 tot 6.00 uur

 • Wordt er thuis geslagen of gescholden?
 • Moet jij seks hebben tegen je wil of criminele handelingen uitvoeren, zoals het dealen van drugs?
 • Worden je naaktfoto’s doorgestuurd of word je (online) daarmee bedreigd?
 • Zet je familie je onder druk om te trouwen met iemand tegen je wil?
 • Ben je in terroristische en/of extremistische netwerken terechtgekomen en zie je niet hoe je hier uit kunt komen?
 • Heb je dit onlangs of lang geleden meegemaakt en heb je daar nog steeds last van?
 • Slaap je bijvoorbeeld slecht, zie je de nare gebeurtenissen steeds weer voor je of merk je dat je angstig wordt in bepaalde situaties of op bepaalde plekken?


Misschien durf je hier niet over te praten en schaam je je enorm voor wat je is overkomen. Weet dan dat je niet alleen bent en er niet in je eentje mee hoeft te dealen. 
Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. 

Twijfel je of jouw verhaal bij de chat past? Zeg dan gewoon eens hoi tegen een van onze hulpverleners. Ook dat is oké.

Hoe helpen wij jou?

 • We luisteren naar jouw verhaal en hoe jij de situatie ervaart
 • Samen brengen we jouw situatie in kaart en geven je informatie over het probleem of jouw klachten
 • We kijken of je veilig bent, hoe je je veiligheid kunt vergroten en risico’s kunt verkleinen. Waar nodig maken we samen met jou een veiligheids- en/of crisisplan (veiligheidsscreening)
 • We geven waar nodig concrete tips en handvatten hoe je om kunt gaan met klachten als: nachtmerries, herbelevingen, angst, agressie, paniekgevoelens, spanning, somberheid, depressie, schuldgevoelens en schaamte (stabiliserende- en oplossingsgerichte interventies)
 • We helpen je hoe je in je dagelijkse leven kunt omgaan met je probleem en hoe je omgeving en je dagelijkse leven jou kunnen helpen bij je probleem (motiverende, steunende en structurerende behandeling)
 • We kijken waar nodig samen met jou wat er gebeurt in contact met je omgeving en bespreken wie uit je directe omgeving jou zou kunnen helpen en op welke manier (systemische interventies)
 • Samen kijken we waar nodig of je meer hulp nodig hebt en welke mogelijkheden er zijn (klachtscreening)

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Hoe werkt de chat?

Je kunt inloggen met een nickname en een wachtwoord. Als je bent aangemeld, kun je direct (anoniem) chatten met één van onze hulpverleners.  Je hebt ook de mogelijkheid om een account aan te maken met inloggegevens. Hiermee kun je chatgesprekken en informatie teruglezen.

We gaan met je in gesprek en afhankelijk van je situatie bieden wij de hulp die jij nodig hebt. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan één of een paar chatgesprekken waarin je informatie en tips krijgt. We denken met je mee over hoe je je verhaal met iemand in je omgeving kunt delen. Soms is er meer nodig. Bij sommige klachten of problemen kunnen we online behandeling adviseren. Onze chathulpverleners kunnen je hier meer over vertellen.

Het kan ook zijn dat we je adviseren om contact op te nemen met bijvoorbeeld de politie of een andere instantie zodat zij jou verder kunnen helpen. Je bent in dat geval zelf verantwoordelijk om in actie te komen. We kunnen je hierbij natuurlijk altijd ondersteunen en tips geven!

Veelgestelde vragen over de chat

We begrijpen dat chatten voor sommige mensen grote risico’s met zich meebrengt. Daarom gaan we heel zorgvuldig om met jullie privacy. Ons hele privacy statement kun je lezen op deze pagina.

Nee, Chat met Fier maakt geen gebruik van chatbots. Vanaf het begin van het gesprek spreek je gelijk met een professionele medewerker.

De medewerkers van de chat zijn professioneel getrainde hulpverleners die werkzaam zijn bij Fier. Ze hebben veel kennis en ervaring op het gebied van hulpverlening bij misbruik, geweld en ander grensoverschrijdend gedrag.

Dat kan verschillen. Als het druk is op de chat, dan zijn er meer chatters dan medewerkers en chatten onze medewerkers met meerdere mensen tegelijk. Daardoor kan het soms wat langer duren voordat je antwoord krijgt.

Chatten met Fier kan anoniem. Wij weten dan niet wie je bent en kunnen daar ook niet achter komen. Je kunt besluiten om toch persoonsgegevens met ons te delen, bijvoorbeeld om je situatie uit te leggen. Jij bepaalt zelf welke gegevens je met ons deelt en je bent hier zelf verantwoordelijk voor. 

Klik op de knop om te starten met chatten. Daarna kies je een naam en kun je het gesprek starten. Dit hoeft niet je eigen naam te zijn.

Chat met Fier

Over de chat

Chat van Fier is begonnen als een toegankelijke vorm van professionele hulp voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties, maar ook voor mensen die op een andere manier met dit geweld te maken krijgen.

Onderdeel van Fier

Deze chat is een onderdeel van Fier. Fier biedt hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben (gehad) met geweld, misbruik of uitbuiting. Meer weten over onze organisatie? Kijk dan hier.

Gedragsregels

We behandelen elkaar met respect. Schelden, dreigen, grof taalgebruik, racistische opmerkingen en seksueel grensoverschrijdend gedrag horen niet thuis in deze chat.

Chat met Fier

Wil je je verhaal (anoniem) delen met onze hulpverleners? Klik dan hieronder op de knop om te starten met je gesprek.