chat

Ik heb iets naars meegemaakt op internet of social media

De online wereld is niet altijd even leuk. Zo kun je via social media gepest, gechanteerd of bedreigd worden. Iemand kan naaktfoto’s van jou verspreiden of ongewenst webcambeelden van je maken. En iemand kan je dwingen om dingen te doen die je eigenlijk niet wilt – bijvoorbeeld naaktselfies maken of je kleding uittrekken voor de webcam. Ook kan het zijn dat jij ongewenst naaktbeelden of seksueel getinte teksten van iemand anders ontvangt.

Waar kun je last van hebben na een nare online ervaring?

Dit zijn normale reacties op zo’n heftige gebeurtenis. Meestal worden ze na een week of vier minder. Maar het kan ook zijn dat de klachten niet vanzelf overgaan en zelfs erger worden, zeker als de nare online ervaringen doorgaan. In dat geval is het heel belangrijk om hulp te zoeken.

Wat kun je doen als je last hebt van een nare ervaring online?

De klachten en problemen die je ervaart gaan meestal niet vanzelf over. Ze kunnen zelfs erger worden en ervoor zorgen dat je vastloopt. Ook kan het zijn dat de nare online ervaringen maar blijven doorgaan. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Praten over wat er is gebeurd kan je enorm helpen. Wil jij je verhaal kwijt of heb je vragen over de dingen die je hebt meegemaakt? Chat dan (anoniem) met een van onze hulpverleners. Zij geven jou informatie en helpen je als jij dat wilt.

Wat kun je nog meer doen?

Het is fijn om met iemand te kunnen praten over jouw situatie. Misschien kun je iemand in je omgeving in vertrouwen nemen. Een vriend of vriendin, bijvoorbeeld, of je docent, collega of je trainer. Je kunt voor advies ook rechtstreeks contact opnemen met Fier via 088 – 20 80 000.

Bij nood: bel 112

Veiligheid staat voorop. In geval van nood bel je met de politie, via telefoonnummer 112.

Zorgen om iemand anders? Ook dan kun je bij Chat met Fier terecht. Lees hier meer. 

Start met chatten