chat

Chat met RD 1

Landelijk expertise- en behandelcentrum | loverboyproblematiek | eergerelateerd geweld | mensenhandel | kindermishandeling | huiselijk geweld | seksueel geweld | (vroegkinderlijk) trauma 

Bekijk video

Hoi, welkom bij Chat met Fier

Goed dat je ons gevonden hebt! Chat met Fier is er voor iedereen. Oók voor jou. Je kunt hier anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. Als je zelf in een nare situatie zit - of je zorgen maakt om iemand in je omgeving. Hij/zij luistert naar je, geeft je informatie en helpt je als jij dat wilt. 

Start met chatten

Herken jij deze situaties – bij jezelf óf bij een ander? Chat er anoniem over.

 1. Moet jij seks hebben tegen je wil?
 2. Word jij bedreigd door iemand die jouw (naakt)foto heeft?
 3. Dwingt iemand jou om drugs te dealen?
 4. Heb je een nare seksuele ervaring?
 5. Maken mensen misbruik van jouw (bank)rekening of andere persoonlijke gegevens?
 6. Zet je familie je onder druk?

De chat is open op:

Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 6.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Ik voel me thuis niet veilig

Als er bij jou thuis nare dingen gebeuren kun jij je behoorlijk onveilig voelen. Het kan zijn dat er bij jou thuis bijvoorbeeld wordt gescholden, geschopt en geslagen. Misschien word je zelf mishandeld, verwaarloosd, door je ouders onder druk gezet of word je gedwongen seksuele dingen te doen. Maar het kan ook zijn dat jij ziet dat deze nare dingen bij iemand anders gebeuren. Bij je broertjes of zusjes bijvoorbeeld. getuige bent van het feit dat iemand anders bij jou thuis hiervan slachtoffer is.

Als je te maken hebt met nare ervaringen thuis, dan kan dat een grote impact hebben op je leven. Ook als de nare ervaringen al langer geleden zijn. Je kunt klachten krijgen, zoals stress, slapeloosheid, concentratieproblemen en angstaanvallen. Maar je kunt ook problemen krijgen op school, op je werk en in de omgang met anderen.

Waar kun je last van hebben als het thuis niet veilig voelt?

Wat kun je doen als je je thuis niet veilig voelt?

De klachten en problemen die je ervaart gaan meestal niet vanzelf over. Ze kunnen zelfs erger worden en ervoor zorgen dat je vastloopt. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Praten over wat er bij jou thuis gebeurt kan je enorm helpen. Wil jij je verhaal kwijt of heb je vragen over de dingen die er bij jou thuis gebeuren? Chat dan (anoniem) met een van onze hulpverleners. Zij geven jou informatie en helpen je als jij dat wilt. 

Wat kun je nog meer doen?

Het is fijn om met iemand te kunnen praten over jouw situatie. Misschien kun je iemand in je omgeving in vertrouwen nemen. Een vriend of vriendin, bijvoorbeeld, of je docent, collega of je trainer. Je kunt je situatie ook bespreken met je huisarts, met Veilig Thuis of met iemand van jouw wijk- of gebiedsteam. Zij kunnen je doorverwijzen voor hulp. Je kunt voor advies ook rechtstreeks contact opnemen met Fier via 088 – 20 80 000. We zijn 24/7 bereikbaar. 

Bij nood: bel 112

Veiligheid staat voorop. Wanneer je nog middenin het geweld zit en je je zorgen maakt om je veiligheid, wacht dan niet langer en zoek meteen hulp. In geval van nood bel je met de politie, via telefoonnummer 112.

Per jaar hebben er ongeveer 119.000 kinderen te maken met kindermishandeling en geweld thuis. Kindermishandeling heeft verschillende vormen:
 • Geestelijke mishandeling (bijvoorbeeld: schelden, kleineren, negeren, pesten, toekijken als iemand anders wordt mishandeld)
 • Lichamelijke mishandeling (bijvoorbeeld: slaan, schoppen, aan de haren trekken)
 • Seksueel misbruik (seksuele handelingen tegen jouw wil, bijvoorbeeld gedwongen iemands piemel aanraken, iemand die jouw geslachtsdeel aanraakt of gedwongen seks)
 • Emotionele verwaarlozing (bijvoorbeeld: geen aandacht krijgen, geen liefde krijgen, geen troost krijgen)
 • Lichamelijke verwaarlozing (bijvoorbeeld: te weinig eten krijgen, geen passende en warme kleding krijgen, niet mogen wassen of douchen)

Hoe werkt de chat?

Je kunt inloggen met een nickname en een wachtwoord. Als je bent aangemeld, kun je direct (anoniem) chatten met één van onze hulpverleners. 

Je hebt ook de mogelijkheid om een account aan te maken met inloggegevens. Hiermee kun je chatgesprekken en informatie teruglezen.

Je staat er niet alleen voor.

Onze chathulpverleners zijn er voor je, bijvoorbeeld als je te maken hebt met de volgende problemen:

Ik heb een nare seksuele ervaring meegemaakt

Een nare seksuele ervaring, zoals het meemaken van een verkrachting, aanranding of langdurig seksueel misbruik, is ontzettend ingrijpend. Als het net is gebeurd, ben je waarschijnl...

Meer...

Er gebeuren dingen in mijn relatie die ik niet wil

Niet iedere relatie is fijn. Er kunnen dingen gebeuren in jouw relatie die je niet oké vindt. Je vriend of vriendin kan bijvoorbeeld geweld gebruiken, je uitschelden, of din...

Meer...

Ik heb last van nare herinneringen

Het meemaken van geweld of een nare seksuele ervaring zorgt voor heel veel nare herinneringen. Herinneringen die niet zomaar weggaan en continu door je hoofd kunnen blijven spoken....

Meer...

Ik voel me thuis niet veilig

Als er bij jou thuis nare dingen gebeuren kun jij je behoorlijk onveilig voelen. Het kan zijn dat er bij jou thuis bijvoorbeeld wordt gescholden, geschopt en geslagen. Misschien wo...

Meer...

Ik heb iets naars meegemaakt op internet of social media

De online wereld is niet altijd even leuk. Zo kun je via social media gepest, gechanteerd of bedreigd worden. Iemand kan naaktfoto’s van jou verspreiden of ongewenst webcambe...

Meer...

Mijn familie bepaalt mijn hele leven

In sommige gezinnen is de eer van de familie belangrijker dan wat dan ook. Dat kan betekenen dat jij heel erg beperkt wordt in je vrijheid. Dat je bijvoorbeeld niet zelf mag bepale...

Meer...

Zorgen om iemand anders? Ook dan kun je bij Chat met Fier terecht. Lees hier meer. 

Start met chatten