chat

Er gebeuren dingen in mijn relatie die ik niet wil

Niet iedere relatie is fijn. Er kunnen dingen gebeuren in jouw relatie die je niet oké vindt. Je vriend of vriendin kan bijvoorbeeld geweld gebruiken, je uitschelden, of dingen van eisen die je helemaal niet wilt. Als er in jouw relatie nare dingen gebeuren, kun jij je behoorlijk onveilig voelen. Je kunt klachten krijgen, zoals stress, slapeloosheid en concentratieproblemen. Maar je kunt ook problemen krijgen op school, op je werk en in de omgang met anderen.

Wat gebeurt er in mijn relatie?

We geven een aantal voorbeelden van wat er in een onveilige relatie kan gebeuren:

Waar kun je last van hebben als je relatie niet veilig voelt?

Wat kun je doen als er dingen gebeuren in je relatie die je niet fijn vindt?

De klachten en problemen die je ervaart gaan meestal niet vanzelf over. Ze kunnen zelfs erger worden en ervoor zorgen dat je vastloopt. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Praten over wat er in jouw relatie gebeurt kan je enorm helpen. Wil jij je verhaal kwijt of heb je vragen over de dingen die er in jouw relatie gebeuren? Chat dan (anoniem) met een van onze hulpverleners. Zij geven jou informatie en helpen je als jij dat wilt.

Wat kun je nog meer doen?

Het is fijn om met iemand te kunnen praten over jouw situatie. Misschien kun je iemand in je omgeving in vertrouwen nemen. Een vriend of vriendin, bijvoorbeeld, of je docent, collega of je trainer. Je kunt je situatie ook bespreken met je huisarts, met Veilig Thuis of met iemand van jouw wijk- of gebiedsteam. Zij kunnen je doorverwijzen voor hulp. Je kunt voor advies ook rechtstreeks contact opnemen met Fier via 088 – 20 80 000.

Bij nood: bel 112

Veiligheid staat voorop. Wanneer je nog middenin het geweld zit en je je zorgen maakt om je veiligheid, wacht dan niet langer en zoek meteen hulp. In geval van nood bel je met de politie, via telefoonnummer 112.

Zorgen om iemand anders? Ook dan kun je bij Chat met Fier terecht. Lees hier meer. 

Start met chatten