chat

Ik maak me zorgen om iemand anders

Ik maak me zorgen om iemand anders

Is er iemand in jouw omgeving om wie jij je zorgen maakt? Ook dan kun je met je vragen op onze chat terecht. Het kan zijn dat het al langer slecht met iemand gaat of dat hij of zij kortgeleden in de problemen is gekomen. Soms is het heel duidelijk te merken dat iemand problemen heeft en soms juist helemaal niet. Ook als je twijfelt mag je je vragen stellen op onze chat.

Wat kun je aan iemand merken?

Als het niet goed gaat met iemand, kun je dat vaak merken aan hoe iemand zich gedraagt en/of hoe hij of zij eruitziet. Waar kun je op letten? Jouw vriend, vriendin of familielid…

Let op: ieder mens kan zich weleens anders gedragen, dit betekent niet gelijk dat er een probleem is. Denk je al een tijdje dat het niet goed met iemand gaat, dan kan er iets aan de hand zijn.

Zoek hulp

Als iemand te maken heeft met misbruik of geweld, dan kan dat voor ernstige klachten en problemen zorgen. Meestal gaan die niet vanzelf over. Ze kunnen zelfs erger worden en ervoor zorgen dat iemand vastloopt. Daarom is het goed dat er hulp wordt gezocht. Jij kunt zelf met je vragen over iemand anders bij onze chat terecht. Maar je kunt degene over wie jij je zorgen maakt ook adviseren om zelf met ons te chatten. Dat kan anoniem. Onze hulpverleners geven informatie en helpen je als jij dat wilt.

Wat kun je nog meer doen?

Maak je je zorgen over iemand, dan kun je ook met hem of haar in gesprek gaan. Je kunt dan zeggen dat je je zorgen maakt, vertellen wat je opvalt en vragen of er iets aan de hand is. Ook kun je zeggen dat je hem of haar wilt helpen en wilt meedenken over een oplossing. Ook zou kun je je zorgen delen met iemand die je vertrouwt. Je kunt natuurlijk altijd doorverwijzen naar Chat met Fier.

Bij nood: bel 112

Veiligheid staat voorop. Maak je je zorgen om iemands veiligheid? Wacht dan niet langer en zoek meteen hulp. In geval van nood bel je met de politie, via telefoonnummer 112.

Zorgen om iemand anders? Ook dan kun je bij Chat met Fier terecht. Lees hier meer. 

Start met chatten