chat

Over de campagne

Wat is Real Talk?

Real Talk is een campagne van Fier om bij gamers awareness te verhogen over problemen als huiselijk geweld, trauma’s, online geweld en ongezonde relaties. Mensen die hiermee te maken hebben (gehad) kunnen daar veel last van hebben. In deze campagne vertellen we dat het goed is om met iemand te praten over dit soort problemen en dat er een laagdrempelige manier is om dat te doen via Chat met Fier. 

Vanaf 24 juni zenden we vier weken lang elke week een aflevering uit op Twitch. In deze afleveringen willen we mensen uit de game-community die dit soort geweld hebben meegemaakt hun verhaal laten vertellen. Daarnaast is er een expert die op basis van het verhaal van de gast uitleg geeft. Bijvoorbeeld over wat voor last je kunt hebben als je dit meemaakt of hoe je ermee om kunt gaan. Een host begeleidt het gesprek. 

Waarom gamers?

Mensen die dit soort problemen meemaken, vinden het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. Bijvoorbeeld doordat zij denken dat het hun eigen schuld is of dat ze zich schamen voor wat er gebeurt. Als ze dan toch hulp krijgen, komt dat vaak doordat het iemand in hun offline omgeving opvalt dat het niet goed met ze gaat. Mensen die veel tijd online doorbrengen, zoals gamers, hebben vaak minder contact met hun offline omgeving. Hierdoor krijgen zij dus nog minder snel hulp en hebben ze meer en langer last van de problemen.

Wat is Fier?

Fier is een behandel- en expertisecentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Omdat het wat lastig is om in twee zinnen uit te leggen wat allemaal valt onder geweld in afhankelijkheidsrelaties, kan je hier klikken voor een wat uitgebreidere uitleg. Het komt erop neer dat Fier je kan helpen als iemand waar je veel mee te maken hebt, zoals je ouders of vrienden, ervoor zorgt dat jij je slecht voelt en je daar last van hebt. Fier biedt onder andere professionele hulpverlening, opvang voor mensen die thuis niet veilig zijn en een chat-website waarbij je anoniem met een hulpverlener kunt praten over je situatie en als je wil ook advies kunt krijgen.

Zorgen om iemand anders? Ook dan kun je bij Chat met Fier terecht. Klik op deze banner.

Start met chatten