Congres 'Future Factory' - 6 juni 2019

mailheader-future factory3

Een gezonde, kansrijke en veilige omgeving om in op te groeien is niet voor alle kinderen en jongeren realiteit. Er valt een enorme winst te behalen als we er op tijd bij zijn als het thuis dreigt mis te lopen, als we direct bescherming en de juiste hulp kunnen bieden. Als we geweld in afhankelijkheidsrelaties kunnen voorkomen en stoppen. De eerste klap is een daalder waard! 

Fier heeft daartoe een totaalconcept ontwikkeld: de Veilige Veste. Daar werken we aan slimme en betaalbare oplossingen voor kinderen, jongeren en gezinnen die vastgelopen zijn, getraumatiseerd zijn, veel problemen hebben. Oplossingen die werken. Ook op de lange termijn. Fier staat voor een duurzame aanpak. Een aanpak die het verschil maakt. Zorg die werkt. Zorg mét resultaat. Niet alleen nu maar ook straks, over twee, over vijf en over tien jaar. Dat kan alleen als we aan de slag gaan op alle levensterreinen. De problemen zijn vaak zo complex, dat het weinig zin heeft om één probleem aan te pakken en de rest te laten zitten. Het gaat om méér dan zorg.

In Rotterdam-Rijnmond gaan we opnieuw een Veilige Veste neerzetten. Het wordt een plek waar ‘iets gebeurt’. Een broedplaats waar hoogwaardige behandeling, bescherming, onderzoek en doorbraakprojecten tot innovaties en vernieuwingen leiden. Waar we met de regio, de gemeente Capelle aan den IJssel, zorgverzekeraars en andere partners bouwen aan innovaties en vernieuwingen die er toe doen. Waar maatschappelijke vraagstukken leidend zijn en waar we aan oplossingen werken voor kwetsbare groepen kinderen, jongeren en volwassenen. Alles om de vicieuze cirkel van kwetsbaarheid en geweld te doorbreken.

We nodigen u van harte uit voor ons congres op 6 juni a.s.; een inhoudelijk middagprogramma vol inspirerende presentaties over veiligheid, innovatie en duurzaamheid in de zorg, seksueel geweld en toekomstvisie, onder leiding van de Nederlands politica Marianne van den Anker.
 

Programma

  1. 12:45  - 13:00    Inloop
  2. 13:00 - 17:00    Congres met diverse presentaties
  3. 17:00 - 18:00     Netwerkborrel

Onderwerpen presentaties

1. Innovatie en duurzaamheid in de zorg
2. Van kwetsbaarheid naar kracht
3. Samenhang zorg en gebouwen
4. Kwetsbaarheid, slachtoffers en veiligheid

> Bekijk het congresprogramma

Locatie

Isala Theater, Stadsplein 5, 2903 HH Capelle aan den IJssel.
Het theater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met eigen vervoer, dan kunt u achter de blauwe lijnen op het parkeerterrein gratis parkeren.

Aanmelden

Dit congres kost €75,- inclusief aansluitende borrel. U kunt zich voor 30 april aanmelden via onderstaand formulier. Na verzending ontvangt u per mail een factuur en alleen na betaling van de factuur kunt u deelnemen aan het congres. Restitutie is niet mogelijk. Wij hopen op uw komst!

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld