chat

Congres Erven van Toekomst - 25 september 2019

Header congres Erven van Toekomst 25-9-2019

Een gezonde, kansrijke en veilige omgeving om in op te groeien is niet voor alle kinderen en jongeren realiteit. Er valt een enorme winst te behalen als we er op tijd bij zijn als het thuis dreigt mis te lopen, als we direct bescherming en de juiste hulp kunnen bieden. Als we geweld in afhankelijkheidsrelaties kunnen voorkomen en stoppen. De eerste klap is een daalder waard! 

Fier heeft daartoe een totaalconcept ontwikkeld: de Veilige Veste. Daar werken we aan slimme en betaalbare oplossingen voor kinderen, jongeren en gezinnen die vastgelopen zijn, getraumatiseerd zijn, veel problemen hebben. Oplossingen die werken. Ook op de lange termijn. Fier staat voor een duurzame aanpak. Een aanpak die het verschil maakt. Zorg die werkt. Zorg mét resultaat. Niet alleen nu maar ook straks, over twee, over vijf en over tien jaar. Dat kan alleen als we aan de slag gaan op alle levensterreinen. De problemen zijn vaak zo complex, dat het weinig zin heeft om één probleem aan te pakken en de rest te laten zitten. Het gaat om méér dan zorg.

In Rotterdam-Rijnmond gaan we opnieuw een Veilige Veste neerzetten. Het wordt een plek waar ‘iets gebeurt’. Een broedplaats waar hoogwaardige behandeling, bescherming, onderzoek en doorbraakprojecten tot innovaties en vernieuwingen leiden. Waar we met de regio, de gemeente Capelle aan den IJssel, zorgverzekeraars en andere partners bouwen aan innovaties en vernieuwingen die er toe doen. Waar maatschappelijke vraagstukken leidend zijn en waar we aan oplossingen werken voor kwetsbare groepen kinderen, jongeren en volwassenen. Alles om de vicieuze cirkel van kwetsbaarheid en geweld te doorbreken.

We nodigen u van harte uit voor ons congres op 25 september a.s.; een inhoudelijk middagprogramma vol inspirerende presentaties over veiligheid, innovatie en duurzaamheid in de zorg, seksueel geweld en toekomstvisie, onder leiding van de Nederlands politica Marianne van den Anker.

Programma

12:45 - 13:00    Inloop
13:00 - 17:00    Congres met diverse presentaties > bekijk het programma (zie pagina 2)
17:00 - 18:00    Aansluitende borrel

De sprekers

'Als wij vanuit het doel om geweld te voorkomen en te stoppen vandaag het jeugdzorgsysteem gaan verbouwen, moeten we met man en macht aan de bak. Laat onze erfenis niet zijn dat perverse prikkels, tegengestelde belangen, veel rompslomp en regeldruk er nu eenmaal bij horen én dat de transitie nu eenmaal tijd kost. De toekomst van jongeren ligt in handen van ons, de volwassenen nu.'  |  Marianne van den Anker, dagvoorzitter

'In de afgelopen jaren is de scheidslijn tussen seksueel geweld en seksuele uitbuiting vager geworden. In een jeugdhulplandschap dat al in transitie is, brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee bij het signaleren, beschermen en ondersteunen van slachtoffers. Een passend zorglandschap vraagt om adequate (vroeg)signalering en duurzame kennisopbouw, zodat zorg dichtbij wordt geboden waar het kan, en specialistisch waar dat moet.'  |  Herman Bolhaar, nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen

'Kwetsbare meisjes en jongens die seksueel gebruikt, misbruikt of uitgebuit worden; wij willen deze patronen doorbreken. Ik neem je tijdens het congres op 25/9 graag mee in mijn visie, ambities en kijk op innovatie.'  |  Linda Terpstra, voorzitter Raad van Bestuur Fier

'Internet is leuk en nuttig? Zeker! Maar voor misbruikers ook dé plek om anderen te verleiden, bedreigen, intimideren en verkopen. Tijdens ons congres vertel ik het publiek hoe wij met de Digitale Veste en Chat met Fier deze strijd aangaan.'  |  Johannes Dijkstra, project- en teamleider Fier

Locatie

Isala Theater, Stadsplein 5, 2903 HH Capelle aan den IJssel.
Het theater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met eigen vervoer, dan kunt u achter de blauwe lijnen op het parkeerterrein gratis parkeren.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling voor het congres ‘Erven van toekomst’ is aanmelden helaas niet meer mogelijk. We kunnen uw naam wel op de wachtlijst zetten. Wilt u in dat geval uw naam, de naam van uw organisatie, uw functie en uw e-mailadres sturen naar o.v.v. 'Wachtlijst Erven van toekomst'? Mochten er plaatsen vrijkomen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld en kunt u eventueel alsnog naar het congres op 25 september. Onze excuses voor het ongemak!

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Daniel van der Vorm, ter ondersteuning van goede doelen ter algemeen belang van de samenleving in Rotterdam en omgeving.
 

danielvandervormstichting