Fier steunen

Fier is niet zomaar ontstaan. Fier is er om het maatschappelijke probleem van geweld in afhankelijkheidsrelaties op te lossen. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig, op wat voor manier dan ook.

Waarom hebben we je nodig?

Fier is ontstaan vanuit de wens van de maatschappij om geweld in afhankelijkheidsrelaties tegen te gaan. Daarom doen we ons best om dat geweld te voorkomen, stoppen en hulp te bieden tegen de gevolgen van het geweld. Maar we kunnen dat niet doen zonder dat diezelfde maatschappij ons daarin ondersteunt. 

Binnen Fier hebben we een unieke kans om de krachten van zorg en participatie te bundelen. Participeren is van levensbelang. Dat klinkt misschien overdreven, maar dat is het absoluut niet. Uit nationale en internationale onderzoeken van de laatste jaren komt naar voren dat participatie minstens zo belangrijk is als therapie. 

Stel je voor dat je geweldig begeleid bent in het verwerken van je trauma’s, maar vervolgens zonder diploma of zonder werkervaring en zonder gezond sociaal netwerk weer in de maatschappij terecht komt. Dan wordt het in de huidige maatschappij bijna onmogelijk om je plek in te nemen en is een terugval niet ondenkbaar.

De maatschappelijke participatie geven we vorm vanuit donaties, subsidies, vrijwilligers en samenwerking met onze partners. Zonder jullie kan Fier niet bestaan.

Doneren

Donaties aan Fier zijn belastingaftrekbaar omdat Fier een ANBI-status heeft. Fier is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan projecten en activiteiten van Fier. Daarnaast zijn wij een CBF erkend goed doel. Je kunt doneren via deze pagina.

Vrijwilliger worden

De mensen die wij opvangen worden uit hun sociale omgeving gehaald. Zij verliezen het contact met hun vrienden en familie, kunnen niet meer naar school of sporten op de plek waar ze dat normaal deden. Daarom bieden we binnen Fier vergelijkbare activiteiten aan die worden uitgevoerd door vrijwilligers. Wil je ook meewerken aan een mooie toekomst voor onze cliënten? Klik hier voor meer informatie.

Partner worden

Werk je bij een bedrijf dat onze doelen een warm hart toedraagt? Bij Fier zijn we altijd op zoek naar bedrijven die ons kunnen helpen met onze missie. Of het nu het gratis uitlenen van taxibusjes voor een uitje van de cliënten is of het geven van marketingadvies aan ons communicatieteam: voeg je bij de vele bedrijven en fondsen die Fier al steunen! Voor meer informatie, neem contact op via participatie@fier.nl.

Hulp van Fier

Werken bij Fier

Bij Fier werken we met cliënten die te maken hebben (gehad) met geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dat betekent dat onze cliënten complexe problemen hebben. We kijken echter verder dan alleen die problemen en zien de mens als totaal. De focus gaat op vooruit, met af en toe een blik naar het verleden. We kunnen met trots zeggen dat we werk doen dat er écht toe doet.

Bij Fier werken we iedere dag opnieuw aan de veiligheid en de toekomst van anderen. Van groepsbehandelaar tot ICT’er en van GZ-psycholoog tot receptionist. Zonder hen geen Fier. Daarom zijn we op zoek naar jou! Klik hier om naar Werken bij Fier te gaan.

Social media

Door social media kunnen we ontzettend veel mensen in Nederland bereiken, maar nog lang niet iedereen hoort en ziet wat Fier doet. Daarom kan je ons al helpen door ons te volgen op social media en te delen wat wij daar vertellen. 

Helpen op een andere manier

Heb je een andere manier bedacht om ons te helpen? Wat fijn! Neem dan contact op met info@fier.nl en vertel ons over je voorstel.

Meer over Fier

Over Fier

Wat voor organisatie is Fier?

Ons hulpaanbod

Welke zorg biedt Fier?

Participatie

Hoe zet Fier een stapje extra voor cliënten?

Blijf op de hoogte.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.