Fier voor jou

Omschrijving Fier

Fier is een landelijke organisatie die zich inzet om geweld in afhankelijkheidsrelaties te voorkomen, stoppen en hulp te bieden bij de gevolgen van geweld. Onze hulp is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Dat is geweld wat gebeurde op een moment dat je in een sociale relatie was met iemand waar je niet zomaar nee tegen kunt zeggen, zoals een ouder, een leidinggevende of een partner. 

Iedereen heeft afhankelijkheidsrelaties, dat is normaal, maar het maakt je ook kwetsbaar en het is heel moeilijk om zelf het geweld te stoppen. Dit type geweld kan heel lang door blijven gaan en zelfs als het is afgelopen kan je er nog heel veel last van hebben. Misschien heb je wel nachtmerries, durf je niet meer alleen over straat of lukt het je niet meer om mensen te vertrouwen. 

Wij helpen je zo goed mogelijk om van dat soort problemen af te komen, daar zijn we zelfs specialist in. We gaan nog een stapje verder door je ook te helpen met je toekomst. Wat zijn je dromen? Wat lukt nu niet, maar zou je wel heel graag willen? Daar ondersteunen we ook bij. We noemen dit holistische zorg: we kijken niet alleen naar je klachten en wat er is gebeurd, maar naar jou als persoon en zorgen ervoor dat jij weer vol vertrouwen verder kunt met je leven.

Contactgegevens

  • Burgemeester Schalijlaan 70
  • 2908 LS Capelle aan den IJssel
  • Tel: 088 – 208 00 05
  • Werkzaam gebied: stadsbreed

Aanpak

Werken aan je toekomst begint bij een veilige leefomgeving. Als die er nu niet is, kunnen wij die bieden in de Veilige Veste. Dat is waar wij werken, behandelingen uitvoeren en mensen opvangen die een veilige plek nodig hebben. Mensen die er niets te zoeken hebben komen er dus niet zomaar binnen. Meer over verblijven bij Fier lees je op onze pagina over residentiële hulp.

Onze behandelingen richten zich vooral op traumaverwerking: zorgen dat wat er is gebeurd minder negatieve gevolgen heeft op je leven. Dat doen we door je te helpen met het begrijpen van wat er is gebeurd en wat voor impact dat op je heeft (psycho-educatie) en door therapie, waaronder EMDR, schematherapie en beeldende therapie. Lees hier meer over op onze pagina behandeling

Naast behandeling focussen we ook op je toekomst. We zorgen voor de mogelijkheid om school te volgen op voortgezet onderwijs of mbo-niveau. Je kunt ook werkervaring opdoen bij het L.A.P. Atelier of de Blooming Bakery. Het hele jaar door zijn er mogelijkheden tot workshops, met een piek in de zomer bij de Summerschool. Hier meer over weten? Lees de participatie-pagina.

Meer lezen

Hulp van Fier

Welke hulp biedt Fier en voor wie?

Over Fier

Wat voor organisatie is Fier? En waarom doen we wat we doen?

Informatie voor cliënten

Wat gebeurt er als je hulp krijgt bij Fier?

#wijzijnfier

Lees de inspirerende verhalen van onze cliënten, medewerkers én mensen die nauw verbonden zijn aan onze missie.

Meest recent:

Het verhaal van Johanna

‘Het L.A.P. Atelier bevindt zich in het hart van gordijnmerk A House of Happiness. Hier creëren deelnemers van Fier verschillende producten gemaakt van reststoffen.’

Lees verder »