chat

Professionals

Zorgprofessionals die met jongeren te maken hebben, moeten gevaarlijke situaties kunnen herkennen en in staat zijn daar vervolgens adequaat op in te spelen. Wij bieden ondersteuning op maat om professionals te trainen op het gebied van signalering, behandelmethoden en professioneel handelen. Waar wil jij je in specialiseren? Bekijk de voorbeelden hieronder en neem via het formulier contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of schrijf je als individu direct in op ons open aanbod.

Signalering


Eergerelateerd geweld
Seksuele uitbuiting
Kindermishandeling

50% van de medische professionals komt in aanraking met slachtoffers van mensenhandel en weet niet hoe te handelen in deze situaties. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nationaal Rapporteur. Zonder signalering - van ook andere geweldsvormen - kan geen passende hulp geboden worden aan het slachtoffer. Des te belangrijker om jezelf te blijven ontwikkelen in het herkennen van signalen en het ondernemen van passende vervolgstappen. Wij bieden deze training aan voor het signaleren van diverse vormen van geweld.

Behandelmethoden


Traumabehandeling
Systeemtherapie

Wij hebben - op basis van intern uitgevoerd onderzoek - behandelingen en erkende zorgprogramma’s ontwikkeld. Deze zijn kenmerkend voor Fier en onze integrale aanpak. Zo ontwikkelden we zorgprogramma’s waarin (jeugd-)ggz, (jeugd)zorg, vrije tijd, systeemtherapie, sport en onderwijs volledig geïntegreerd zijn én elkaar versterken. Deze expertise geven wij graag door aan professionals.

Professioneel handelen


Geld en geweld
"Niet pluis"-gevoel bij LVB
Kind en (Echt)Scheiding

Signalering en behandeling zijn belangrijke onderdelen binnen de hulpverlening, waarbij het contact met de cliënt altijd centraal staat. Het is daarom van belang om je professioneel op te stellen in dit contact. Wij ondersteunen professionals hierin door in deze trainingen te focussen op de omgangsvorm met de cliënt.Ervaringen


'Ze vertelden heel veel: de leuke maar ook de moeilijke kanten. Ondanks het pittige onderwerp hielden ze de sfeer fijn.'

'Tijd was erg kort voor zo'n interessant onderwerp, goede presentatie neergezet.'

'Fijne trainer, complimenten voor het werk dat jullie doen, veilige sfeer in de groep.'

Direct een aanvraag doen?

Mail ons op fieracademy@fier.nl of vul het aanvraagformulier in