Training Geld en Geweld

Het belangrijkste doel van deze training is deskundigheidsbevordering op het gebied van financiële problemen bij cliënten in de (gewelds)hulpverlening. De training biedt verdieping en handvatten aan u als hulpverlener.

Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen: chronische armoede, fikse schulden en te maken met een complex financieel systeem. Dit geeft financiële stress, zorgt voor spanningen en werkt averechts op herstel. Toch blijven deze problemen veelal onzichtbaar en als ze wel in beeld zijn, zijn de problemen vaak zo ingewikkeld dat u als hulpverlener niet weet waar te beginnen. 

Bij de training zijn situaties uit de eigen beroepspraktijk en het boek “Geld en Geweld” van Ferdi Bekken het uitgangspunt. De competenties worden toegelicht en geoefend in rollenspellen met een ervaringsdeskundige in de rol van gesprekspartner. 

Voor wie en door wie

Thema's

Duur en locatie 

Literatuur

Boek Geld en Geweld - Armoede en schulden in afhankelijkheidsrelaties
Ferdi Bekken | ISBN 9789088508653 | 160 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2018
Dit boek is in de prijs inbegrepen en wordt verstrekt door de Fier Academy. 

Meer informatie

De trainingen van de Fier Academy zijn altijd op maat. We kijken graag samen met u naar uw wensen en verwachtingen. Trainingen kunnen ook in de vorm van workshops of lezingen worden gegeven. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en een offerte.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld