"Niet pluis"-gevoel bij LVB

Steeds vaker halen jeugdzorginstellingen het nieuws, omdat blijkt dat ook jonge meisjes in deze instellingen niet veilig zijn voor loverboys. Ten minste 76 meisjes met een verstandelijke beperking zijn sinds 2013 in de prostitutie beland, bleek uit een onderzoek van "Dit is de Dag" in 2015. In de periode van maart tot en met september 2018 heeft Fier onderzoek gedaan naar handelingsverlegenheid rond loverboyproblematiek bij jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking. Dit onderzoek is gefinancierd door het Innovatiefonds LVB.

Het belangrijkste doel van de training is om deelnemers inzicht te geven in de complexiteit van de dagelijkse dilemma’s en de afwegingen die er gemaakt moeten worden in de begeleiding, behandeling en ondersteuning van jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking. En om hen adequaat te beschermen tegen loverboyproblematiek.

De trainer van Fier begeleidt teams van professionals of hulpverleners bij het opzetten van effectieve intervisie met handelingsverlegenheid op dit onderwerp. De trainer neemt u en uw team mee in het bespreekbaar maken van het onderwerp en het delen van ervaringen. De training is ook beschikbaar als train-de-trainer-variant.

Voor wie en door wie

Thema's

Duur en locatie 

Lesmateriaal

Intervisie-instrument "Niet pluis"-gevoel bij LBV

Meer informatie

De trainingen van de Fier Academy zijn altijd op maat. We kijken graag samen met u naar uw wensen en verwachtingen. Trainingen kunnen ook in de vorm van workshops of lezingen worden gegeven. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en een offerte.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld