Hulp Chat met Fier

Welke hulp kun je van Chat met Fier verwachten

We gaan met je in gesprek en afhankelijk van jouw situatie bieden wij de hulp die jij nodig hebt.
 
Het kan zijn dat je genoeg hebt aan een paar chatgesprekken waarin je informatie en tips krijgt. Misschien heb je iets vervelends meegemaakt waar je nog nooit over gesproken hebt, zoals heftige ruzies of geweld. Of heb je problemen thuis of in je relatie. Het kan zijn dat je je schaamt of last hebt van je ervaringen in je dagelijks leven of in je contacten. Misschien ben je ergens in behandeling voor je problemen, maar durf je niet te praten over wat er vroeger is gebeurd. Je kunt, indien nodig, anoniem je verhaal delen op Chat met Fier. We bespreken wat je zou kunnen doen om je klachten te verminderen of je ervaringen bespreekbaar te maken.
 
Soms is er meer nodig. Het kan zijn dat je door je ervaringen slaapproblemen hebt, je somber of angstig voelt en hier graag iets aan wilt doen. In een aantal (anonieme) chatgesprekken kijken we samen naar je situatie en geven je tips en adviezen. Wat maakt nu dat je angstig bent, je somber voelt of slecht slaapt en wat kun je hier concreet aan doen. Wij begeleiden jou in het omgaan met de situatie.
 
Het kan ook zijn dat je te maken hebt met onveilige situaties. Misschien moet je dingen doen die je eigenlijk niet wilt. Je weet niet hoe je uit de situatie moet komen en bent bang voor de gevolgen als je er met anderen over spreekt. We bespreken de situatie, geven je uitleg over wat er zou kunnen spelen en kijken wat er nodig is om jouw veiligheid te waarborgen. We maken samen met jou een plan om uit de situatie te komen en hoe je daar betrouwbare mensen bij kunt betrekken.

Nare ervaringen zoals geweld en misbruik kunnen er toe leiden dat je het gevoel hebt dat je weinig grip meer hebt op je situatie. Veel mensen die dat ervaren hebben last van allerlei klachten zoals angst, somberheid, depressie, nachtmerries, herbelevingen, concentratieproblemen, verstoorde relaties met anderen. Dit kan een behoorlijke impact hebben op het functioneren in je dagelijks leven. Wij kunnen je begeleiden om grip te krijgen op je situatie, om te zorgen dat je veilig bent en dat situaties niet uit de hand lopen. Naast het bieden van tips en adviezen in het omgaan met klachten zoals slaapproblemen en heftige emoties zodat je de situatie meer in de hand hebt, helpt het vaak als je wat regelmatiger chat om te bespreken hoe je dag was, wat er goed ging en wat je een volgende dag anders zou kunnen doen. We kunnen je helpen de juiste keuzes en beslissingen te maken.

Soms is er meer nodig

Bij sommige klachten adviseren we je online behandeling met een vaste behandelaar. Wanneer je dat wilt heb je dan vijf à zes (anonieme) online gesprekken met deze behandelaar via de chat. De gesprekken worden in overleg met jou ingepland (dit kan ook overdag). De behandelaren kunnen naast chatgesprekken gebruik maken van e-modules. We hebben verschillende mogelijkheden:

 Heb je vragen over online behandeling? Stel ze gerust op de chat. 

Het kan ook zijn dat onze online hulpverleners jou adviseren om contact op te nemen met bijvoorbeeld de politie of een andere instantie zodat zij jou verder kunnen helpen. Je bent in dat geval zelf verantwoordelijk om in actie te komen. We kunnen je hierbij natuurlijk altijd ondersteunen en tips geven!

In het kort