Ambulante hulp

Specialistische hulp in de vorm van behandeling van de gevolgen van geweld, het stoppen van geweld, het zorgen voor langdurige veiligheid en het bieden van toekomstperspectief.

Ambulante hulp is voor iedereen die in aanraking is geweest, of nog steeds is, met geweld en die daar op de een of andere manier (nog steeds) last van heeft. Het kan gaan om eenmalig of terugkerend geweld, denk hierbij aan nare ervaringen (zoals mishandeling, verwaarlozing, seksueel geweld of mensen die je onder druk zetten om iets te doen wat je niet wilt). Wanneer je last hebt van (de gevolgen van) geweld, is het goed om hulp te zoeken.

Wat is ambulante hulp?

Ambulante hulp is hulp die je krijgt voor je psychische problemen, waarbij je niet wordt opgenomen. Er kan dan dus hulp geboden worden in je eigen leefomgeving. Dit doen we door samen te werken met bijvoorbeeld huisartsen, wijkteams en (gespecialiseerde) zorgaanbieders. Het is belangrijk dat ernstige en ingewikkelde problemen zo snel mogelijk bij jou gezien en erkend worden.

 

Ben jij in aanraking (geweest) met geweld en twijfel je of je hulp nodig hebt? Vraag het onze afdeling Advies & Aanmeldingen via 088 – 20 80 000 of chat met onze hulpverleners via www.chatmetfier.nl 

Hulp van Fier

Waarom ambulante hulp?

Wanneer je last hebt van de gevolgen van het geweld, is het goed om hulp te zoeken. Je kunt samen met je behandelaar ervoor zorgen dat je klachten verminderen en je krijgt de tools om nieuwe klachten te voorkomen. Door middel van verschillende soorten therapie leer je bijvoorbeeld beter om te gaan met je emoties of werk je aan je zelfbeeld, waarbij het doel is dat je los van je traumatische verleden komt en je weer mee kan doen aan de maatschappij. Daarnaast zorgen we er samen voor dat je omgeving veilig voor je is en werken we aan je toekomst, zodat je je trots weer terugkrijgt.

 

Hoe biedt Fier ambulante hulp?

Fier biedt ambulante hulp aan op de volgende manieren:

Offline op onze locatie
Voor de meeste behandelingen kom je bij Fier langs.

Offline op bezoek
Een behandeling aan huis is vaak een vorm van begeleiding. Dit komt soms voor, afhankelijk van wat iemand nodig heeft, bijvoorbeeld als iemand minder mobiel is. Ook kan het een manier zijn om in de thuissituatie te oefenen met nieuw gedrag, zodat je je veiliger kan voelen in je omgeving.

Online
Er zijn ook online therapiemogelijkheden, dus je hoeft niet elke week naar Fier te komen als dat problemen kan geven.

Heb je vragen over onze hulp? Neem contact met ons op via 088 – 20 80 000

Meer over onze hulp

Behandelingen

Wil je meer weten over welke behandelingen bij Fier worden geboden?

Hulpprocedure

Wat gebeurt er als je wordt doorverwezen naar Fier?

Informatie voor cliënten

Alles wat je moet weten als je cliënt bij Fier wordt of bent.