chat

Ik had seks tegen betaling

Prostitutie
Seks hebben voor geld. Omdat je dat in eerste instantie zelf wilde vanwege de gemakkelijke verdienste, of omdat je er door iemand anders toe gedwongen wordt. Hoe dan ook, je raakt meer en meer verstrikt in de schimmige wereld van prostitutie. Een wereld vol geweld en misbruik waar je niet zomaar weer uit stapt. Dit kan grote lichamelijke en emotionele gevolgen voor je hebben. 

Grote gevolgen
Als dit je overkomt, is dit heel heftig. Je schaamt je, je voelt je schuldig, je bent bang. Bang dat je verhaal bekend wordt, bang dat iemand je iets aandoet. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat en er met niemand over kunt praten. Nare ervaringen kunnen traumatisch zijn.

  • Je ziet de nare gebeurtenissen steeds voor je
  • Je slaapt slecht
  • Je kunt je moeilijk concentreren
  • Je neemt afstand van vrienden en familie
  • Je reageert je af, bent ontzettend boos
  • Je gebruikt drugs om de pijn te verzachten
  • Je voelt je eenzaam 

We weten dat het voor jongens vaak lastiger is om hulp te zoeken dan voor meisjes. Je schaamt je, vindt dat je als man niet in deze situatie terecht had mogen komen  en/of bent verward omdat je tijdens de gedwongen seks toch een erectie hebt gekregen. Misschien geef je jezelf wel de schuld van de hele situatie omdat je in eerste instantie misschien wel hebt toegestemd om seks tegen betaling te hebben. Ook kan het zijn dat je als hetero seks hebt gehad met mannen en daardoor gaat twijfelen over je geaardheid of bang bent dat anderen dat gaan doen. Kom je uit een eercultuur dan kan het feit dat je seks hebt gehad met een andere man grote gevolgen hebben voor je veiligheid.

Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om over de gedwongen seks te praten. Het kan bovendien zijn dat je wordt bedreigd en/of gechanteerd door degene die jou misbruikt en daardoor bang bent om je verhaal te doen. Toch is het voor je herstel en je eigen veiligheid heel belangrijk dat je hulp zoekt. 

Zoek hulp
Iemand dwingen om seks te hebben of andere dingen tegen je wil te doen is strafbaar én bovendien schadelijk voor jou. Loop er daarom niet langer meer rond, maar zoek hulp. De eerste stap is vaak moeilijk, maar wel heel belangrijk. Alleen dan kun je dit stoppen.

jongensprostitutie

Wat kun je doen?

Het is belangrijk om iemand te vinden waarmee je over je situatie kunt praten. Een vriend of bijvoorbeeld een leraar op school die je vertrouwt kan met je meedenken. Ga naar je huisarts of een andere hulpverlener of vertrouwenspersoon op school en bespreek de situatie. Hij/zij kan je doorverwijzen voor hulp. Ook kun je (anoniem) praten met een hulpverlener van Fier via de speciale chat voor jongens. Bellen met onze hulpverleners kan ook via telefoonnummer 088 - 20 80 000. 

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood bel je altijd 112!

Hoe helpt Fier?

Anonieme chat 
Wil je niet meteen aankloppen bij een organisatie, maar wil je wel hulp of advies? Dan kun je (anoniem) je verhaal kwijt of je vraag stellen via de chat. Bij Fier hebben we een chat speciaal voor jongens (klik op de blauwe chat-knop rechtsonder om direct te chatten). De hulpverleners van onze chat weten veel over jongensprostitutie, de problemen en de taboes waar je als jongen mee te maken kunt hebben en kunnen je verder helpen. Je kunt (anoniem) je verhaal aan hen kwijt.

Openingstijden chat
Je kunt (anoniem) chatten met ons op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 16.00 - 06.00 uur
Zaterdag en zondag van 20.00 - 06.00 uur
Feestdagen van 20.00 - 06.00 uur

Meer informatie over de chat

Vanaf najaar 2018: opvang speciaal voor jongens 
Fier start in het najaar van 2018 samen met hulporganisaties Sterk Huis en Het Kopland een opvangvoorziening speciaal voor jongens van 12 tot en met 23 jaar, die via dwang, misleiding en geweld in de prostitutie terechtgekomen zijn of dreigen hierin terecht te komen. In deze opvang verblijf je samen met jongens die hetzelfde hebben meegemaakt op een groep. Je hebt je eigen kamer of studio. Doordat alle jongens hetzelfde hebben meegemaakt, kun je veel met elkaar delen. Naast behandeling en begeleiding  volg je bij ons een opleiding, kun je sporten en aan activiteiten meedoen. 

Wat je hebt meegemaakt, kan traumatisch voor je zijn geweest. Daarom werken we tijdens therapie aan verwerking en proberen we je nare ervaringen een plekje te geven. Samen met jou kijken we hoe je weer sterker kunt worden, keuzes kunt maken die goed voor jou zijn, eventueel  werken we aan herstel van contact met jouw ouders/opvoeders en kijken we vooral ook naar wat goed gaat. We helpen je bij het ontdekken van je talenten en zowel op school  als tijdens andere activiteiten werken we aan het verder ontwikkelen van je talent. Zodat je er straks klaar voor bent om je leven weer op te bouwen.