chat

Is mijn vriendje een loverboy?

Een fout vriendje?
Het kan zijn dat je zelf aanvoelt dat het niet goed zit tussen jou en je vriend. Dat je, misschien zonder te weten hoe, dingen doet die je niet wilt doen. Of dat je bang bent dat het gaat gebeuren, omdat je vriend je regelmatig vraagt om dingen te doen die niet bij jou passen.Maar hij heeft ook een andere kant. Hij is lief voor je, geeft je veel aandacht en laat je weten hoe mooi je bent. Misschien ben je voor hem gevallen omdat hij stoer en spannend is en een populaire vriendengroep heeft. Hij geeft je het gevoel dat je bijzonder bent.

En toch, er klopt iets niet. Hoe kan het dat je dingen doet die je niet wilt? Dat je je gedwongen voelt om dit te doen en geen “nee” kunt zeggen?

Loverboy
Als je je hierin herkent, kan het zijn dat je vriend een zogenoemde loverboy is. Een loverboy wil graag geld verdienen. Hij doet dit door je te dwingen om seks te hebben met andere mannen, of gebruikt je op een andere manier om dingen te doen die je niet wilt. Dit doet hij op een heel slimme manier: hij doet net alsof hij verliefd op je is en palmt je zo in. Maar hij heeft maar één doel voor ogen. Jou gebruiken om geld aan te verdienen.
En dat doet hij door je te dwingen. Hij chanteert je bijvoorbeeld doordat hij filmpjes van je heeft gemaakt met de webcam of mobiele telefoon als je seks met hem had.

Grote gevolgen
Als dit je overkomt, is dit heel heftig. Je schaamt je, je voelt je schuldig, je bent bang. Bang dat je verhaal bekend wordt, bang dat hij je iets aandoet. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat en er met niemand over kunt praten.
Nare ervaringen kunnen traumatisch zijn.
- je ziet de nare gebeurtenissen steeds voor je;
- je slaapt slecht;
- je kunt je moeilijk concentreren;
- je neemt afstand van vrienden en familie;
- je voelt je eenzaam.

Aan de andere kant geef je misschien om hem en voelt de aandacht die hij je geeft echt. Dat kun je nodig hebben omdat je warmte en aandacht mist in je leven.

Zoek hulp
Iemand dwingen om seks te hebben of andere dingen tegen je wil te doen is strafbaar én bovendien schadelijk voor jou. Loop er daarom niet langer meer rond, maar zoek hulp. De eerste stap is vaak moeilijk, maar wel heel belangrijk. Alleen dan kun je dit geweld stoppen.

Wat kun je doen?

Het is belangrijk om iemand te vinden waarmee je over je situatie kunt praten. Een vriendin of bijvoorbeeld een leraar op school die je vertrouwt kan met je meedenken. Ook kun je (anoniem) praten met een hulpverlener via onze chat of via telefoonnummer 088 - 20 80 000.

Durf jij de stap te zetten om hulp te zoeken? Ga naar je huisarts of een andere hulpverlener of vertrouwenspersoon op school en bespreek de situatie. Hij/zij kan je doorverwijzen voor hulp. Bijvoorbeeld bij Fier. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Fier via 088 – 20 80 000 via onze chat of met Veilig Thuis, via 0800-2000. Beide organisaties zijn 24/7 bereikbaar. 

Ben je bang bent dat het uit de hand loopt en vrees je voor je veiligheid? Kom dan meteen in actie. In geval van nood bel je met de politie, via telefoonnummer 112.

 

Hoe helpt Fier?

Online hulpverlening
Wil je niet (gelijk) naar een officiële instelling, maar wil je wel hulp of advies? Dan kun je (anoniem) je verhaal kwijt of je vraag stellen via de chat. Hier zitten dagelijks hulpverleners van Fier voor je klaar. 

Hulp bij Fier
Werken aan een veilige en gezonde toekomst. Dat is waar Fier samen met jou aan werkt. Als je bij Fier komt, brengen we eerst in kaart wat er is gebeurd en hoe het met je gaat. Je ontmoet je mentor en het team dat je tijdens jouw behandeling bij Fier bijstaat. In ons gebouw de Veilige Veste ben je op een veilige plek, waar jouw (ex-)vriendje of andere contactpersonen niet binnenkomen. Hier kun je afstand nemen van het oude wereldje en werken aan herstel.

Asja 
Asja is onze kleinschalige veilige opvang voor meiden van 12 tot en met 23 jaar, die via dwang, misleiding en geweld in de prostitutie terechtgekomen zijn of dreigen hierin terecht te komen. Bij Asja verblijf je samen met meiden die hetzelfde hebben meegemaakt op een groep. Je hebt je eigen kamer of studio. Doordat alle meiden hetzelfde hebben meegemaakt, kun je veel met elkaar delen. Naast behandeling en begeleiding  volg je bij ons een opleiding, kun je sporten en aan activiteiten meedoen. Gemiddeld verblijven meiden 9 tot 12 maanden bij ons.

Leven weer opbouwen
Wat je hebt meegemaakt, kan traumatisch voor je zijn geweest. Daarom werken we tijdens therapie aan verwerking en proberen we je nare ervaringen een plekje te geven. Samen met jou kijken we hoe je weer sterker kunt worden, keuzes kunt maken die goed voor jou zijn, eventueel  werken we aan herstel van contact met jouw ouders/opvoeders en kijken we vooral ook naar wat goed gaat. We helpen je bij het ontdekken van je talenten en zowel op school  als tijdens andere activiteiten werken we aan het verder ontwikkelen van je talent. Zodat je er straks klaar voor bent om je leven weer op te bouwen.
 

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Jij bent helaas niet de enige die te maken heeft met een loverboy. Lees hier de verhalen van anderen die ook in een vergelijkbare situatie hebben gezeten.

Meer informatie
Informatie voor clienten

Informatie voor clienten

Als je client bent bij Fier zijn er een aantal zaken belangrijk om te weten  o.a. jouw dossier en privacy, rechten en plichten en jouw mening telt. 

Lees meer

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Fier, over onze hulpverlening en praktische zaken zoals waar je ons kunt vinden en over de kosten van de zorg.

Ga naar veelgestelde vragen