Informatie Chat met Fier

Openingstijden
Je kunt (anoniem) chatten met ons op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 19.00 - 06.00 uur
Zaterdag en zondag van 20.00 - 06.00 uur

Hoe werkt de chat
Je kunt inloggen met een naam en een wachtwoord. Dit hoeft niet je eigen naam te zijn. Chatten kan anoniem! Als je bent aangemeld, kun je chatten met onze hulpverleners. Je kunt je verhaal delen of vragen stellen. Samen met jou kijken we wat we voor jou kunnen betekenen. Je hebt ook de mogelijkheid om een anoniem account aan te maken. Met een account kun je altijd je chatgesprekken en informatie die je van ons krijgt teruglezen. 
 
Onthoud je wachtwoord goed! We versturen om veiligheidsredenen geen nieuwe wachtwoorden. Als je je wachtwoord bent vergeten moet je een nieuw account aanmaken.

Anoniem chatten en delen van jouw gegevens
Chatten met Fier kan anoniem. Dit betekent dat wij geen persoonsgegevens kunnen achterhalen en jij de mogelijkheid hebt anoniem je verhaal te doen. Om jou zo goed mogelijk te helpen, kunnen onze hulpverleners chatgesprekken wel teruglezen, maken we aantekeningen en bespreken wij chatgesprekken in het team. Als je anoniem bent  bespreken we je verhaal anoniem!

Je kunt op een gegeven moment besluiten om toch jouw gegevens met ons te delen. Jij bepaalt zelf welke gegevens je met ons deelt en bent hier zelf verantwoordelijk voor. Als je niet (meer) anoniem bent is het privacyreglement van Fier op jou van toepassing.  Kies je ervoor om jouw persoonsgegevens met ons te delen en hebben wij het idee dat je jezelf of anderen in gevaar brengt in een bepaalde situatie, dan kunnen wij de beslissing nemen om in actie te komen. Dit zal altijd eerst samen met jou worden besproken. 

Heb je vragen over de chat? Stel ze aan onze hulpverleners op de chat. 

Soms is chatten niet genoeg
Soms blijkt dat chatten alleen niet genoeg is om jou te helpen. Het kan zijn dat we jou online behandeling adviseren. Een chatmedewerker kan je hiervoor aanmelden, maar alleen als jij hiervoor toestemming geeft. Je hebt vervolgens vijf à zes (anonieme) gesprekken met een online behandelaar via de chat. De gesprekken worden in overleg met jou ingepland. Heb je vragen over online behandeling? Stel ze aan onze hulpverleners op de chat. 

Het kan ook zijn dat onze online hulpverleners jou adviseren om contact op te nemen met bijvoorbeeld de politie of een andere instantie zodat zij jou verder kunnen helpen. Je bent in dat geval zelf verantwoordelijk om in actie te komen. We kunnen je hierbij natuurlijk altijd ondersteunen en tips geven! 

Bereikbaarheid van de chat 
Het kan voorkomen dat je wilt chatten op een moment dat het al heel druk is op de chat. Te druk om je goed te kunnen helpen. Onze chatmedewerkers geven dit aan, zodat je op een ander moment terug kunt komen. We vragen jouw begrip hiervoor. Is de chat niet bereikbaar door een storing, dan kun je op een later moment terugkomen.

Wetenschappelijk onderzoek
Fier wil haar hulpverlening blijven verbeteren. Daarom maken wij gebruik van de beschikbare anonieme of geanonimiseerde chatgegevens voor wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsbevordering. Als je hier bezwaar op hebt meldt dit dan aan je online hulpverlener. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw bezwaar hierop wordt geregistreerd.

Gedragsregels 
We behandelen elkaar met respect. Schelden, dreigen, grof taalgebruik, racistische opmerkingen en seksueel grensoverschrijdend gedrag horen niet thuis in deze chat.

Liever iemand bellen? 
Wil je liever bellen? Dat kan. Je kunt ons 24/7 bereiken op 088 - 20 80 000. Dat kan anoniem.