Cliëntenraad

Op deze pagina vind je meer informatie over wat de cliëntenraad is en wat zij doen voor Fier.

Om de zorg voor onze cliënten steeds een beetje meer te verbeteren, wordt er iedere dag door allerlei mensen nagedacht over hoe het beter kan. En wie kan daar nou beter over meepraten dan onze cliënten zelf? Daarom is er de Cliëntenraad, waardoor cliënten een stem krijgen om zich mee uit te spreken.

Voor wie is de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad van Fier bestaat uit (voormalige) cliënten en/of familieleden van cliënten. Zij hebben ervaring met de hulp die Fier biedt en hebben daardoor een uniek perspectief op hoe de zorg van Fier in de praktijk is. 

Cliëntenraad Fier

Wat doet de Cliëntenraad?

Eén keer per maand komen zij samen om te bespreken wat er speelt onder cliënten. Regelmatig gaan ze in gesprek met cliënten om daarachter te komen. Dit bespreken zij dan met de Raad van Bestuur van Fier.

Verder gaat de Cliëntenraad goed in gesprek met de directie van Fier over besluiten die met cliënten te maken hebben. Zo geven ze bijvoorbeeld advies over veiligheid, gezondheid, onderwijs en als er grote veranderingen op de planning staan. De Cliëntenraad heeft dus directe invloed op hoe het er bij Fier aan toegaat!

Wat kan je als cliënt doen met de Cliëntenraad?

Heb je een goed idee om de hulp van Fier te verbeteren of zou je graag zien dat iets verandert? Laat het dan weten aan de Cliëntenraad. Zij kunnen dan jouw idee of informatie met de directie bespreken.

Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag bij de Cliëntenraad? Meld je dan aan! Nieuwe leden zijn altijd welkom. 

Contactgegevens

Cliëntenraad
Postbus 1087
8900 CB Leeuwarden
Telefoon: 058 – 215 70 84
Email: clientenraad@fier.nl

Meer informatie

Informatie voor cliënten

Wat moet je echt weten als cliënt?

Hulpaanbod

Wil je weten welke hulp Fier biedt en voor wie? Lees hier verder.

Hulpprocedure

Hoe gaat hulp bij Fier in zijn werk?

Blijf op de hoogte.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.