chat

Twaalfde Fiere Motortoertocht

Gepubliceerd op 14 juni 2019
Twaalfde Fiere Motortoertocht

Vanuit Fier zwaaiden we gisteren een lange stoet met motoragenten, vrijwilligers en de meiden, jongens en vrouwen van Fier uit, die een zonnige motortoertocht langs Friese landerijen tegemoet gingen. Meer dan honderd politieagenten en vrijwilligers uit heel Nederland kwamen naar Leeuwarden om voor het twaalfde jaar op rij slachtoffers van geweld een onvergetelijke dag te bezorgen.

Uit hun comfortzone

Zelf een motor uitzoeken, een pak vinden dat past en in een opvallende stoet samen met honderd andere meiden, jongens en vrouwen van Fier met de motoragenten en vrijwilligers mee op pad. In het begin is er enige aarzeling. Maar bij terugkomst zijn bijna alle deelnemers laaiend enthousiast. ‘Ik wil zelf ook een motorrijbewijs’, ‘ik had nooit gedacht dat ik dit kon’ en ‘ik ben vandaag mijn angsten even vergeten’ werd er gereageerd.

Linda Terpstra, bestuursvoorzitter Fier:
'Alle organisatoren, rijders en sponsoren van deze fenomenale tocht: BEDANKT!  Door jullie inzet kunnen de meiden, jongens en vrouwen bij Fier even de ellende en hun ervaringen met geweld vergeten.'

Lees Linda Terpstra haar column uit 2017 over het belang van de Motortoertocht.

Verbinding

De meiden, jongens en vrouwen die momenteel bij Fier worden opgevangen, zijn onder andere slachtoffer van loverboys, mensenhandel en eergerelateerd geweld. Ze kregen te maken met de politie toen ze op hun kwetsbaarst waren. Daarom bedacht de Leeuwarder politie twaalf jaar geleden deze motortoertocht. Motoragenten en vrijwilligers vanuit het hele land, die bijvoorbeeld vanuit hun werk te maken hebben met mensenhandel, rijden mee. Iets leuks doen voor deze doelgroep en dat combineren met hun hobby motorrijden, doen ze graag.
 
Politieagent Boudie, organisator Motortoertocht en werkzaam bij Politie Leeuwarden:
“Er was dit jaar een nieuwe route uitgestippeld langs Friese landerijen en wateren. We hebben de hele rit prachtig weer gehad, op één hele dikke bui na. Helaas was er ook een motoragent met motorpech, maar dat was snel opgelost. We hadden dit nooit kunnen organiseren zonder alle vrijwilligers, politieagenten en iedereen die geholpen heeft bij de organisatie.”

Community
De oproep op de Facebookpagina van Fier voor motorkleding werd bijna 200 keer gedeeld. Tig motorpakken werden vanuit het hele land naar Leeuwarden gebracht. We willen iedereen bedanken die een motorpak uitgeleend of gedoneerd heeft en hopen op nog vele mooie motortoertochten.
 
4voorFier
Ook iets moois voor Fier doen? Bekijk dan onze 4voorFier-actiepagina.