chat

Het CKM krijgt ook in 2020 half miljoen van Postcode Loterij

Gepubliceerd op 4 maart 2020
Het CKM krijgt ook in 2020 half miljoen van Postcode Loterij

Net als voorgaande jaren, heeft het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel gisteravond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij 500.000 euro ontvangen voor de strijd tegen mensenhandel.  In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar ruim 376 miljoen euro aan 123 goede doelen. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij.

‘Wij zijn dankbaar voor de enorme steun van de Nationale Postcode Loterij’, zegt Frank Noteboom, hoofd van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel. ‘Seksueel geweld en uitbuiting zijn offline én online een groot maatschappelijk probleem. Iedere dag worden er meisjes en jongens slachtoffer en de meesten van hen blijven onzichtbaar. Met het geld van de Nationale Postcode Loterij kunnen we ons werk voortzetten zodat we slachtoffers zowel offline als online eerder signaleren en beschermen en geen dader meer zijn straf ontloopt.’

CKM

‘Maak mensenhandel zichtbaar’. Onder dit motto voert het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) de strijd tegen mensenhandel in Nederland, met speciale aandacht voor seksuele en criminele uitbuiting. Het CKM innoveert, onderzoekt en agendeert. Daarnaast participeert het CKM in diverse pilots en projecten. Het CKM is in 2016 benoemd tot een van vaste goede doelen van de Nationale Postcode Loterij en wordt voor een periode van vijf jaar gesteund met 500.000 euro per jaar. Het CKM is onderdeel van Fier.

> website CKM