Fier-Summerschool maakt kans op Appeltje van Oranje

Gepubliceerd op 7 januari 2019
Fier-Summerschool maakt kans op Appeltje van Oranje

De Summerschool van Fier maakt kans op één van de Appeltjes van Oranje 2019; prestigieuze prijzen die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Als één van de 40 genomineerde projecten, weet de Summerschool vrijwilligers op een buitengewone manier te mobiliseren en enthousiast te houden. De winnaars worden gekozen op basis van stemmen van het Nederlandse publiek.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand  er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Stemmen op de Summerschool
Stemmen kan van 7 tot en met 16 januari 2019. Help jij de Fier Summerschool om een Appeltje van Oranje te winnen? Ga dan naar https://appeltjevanoranje.nl/fier en stem!

Met de verkiezing maakt Fier kans op een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, dat is gemaakt door Prinses Beatrix. In mei 2019 wordt de uitslag bekend gemaakt en overhandigt Koningin Máxima de prijzen aan de drie winnaars op Paleis Noordeinde.

De Summerschool van Fier
De  Summerschool is een aanbod van educatieve, culturele en creatieve workshops voor de meiden en vrouwen van Fier, zoals trainingen in solliciteren, presenteren, ondernemen, rekenen in Excel, schilderen, basketbal, tuinfakkels maken, theater en creatief schrijven. De Summerschool bestaat sinds 2014 en wordt volledig verzorgd door vrijwilligers.

Annemarie van Rijn is als teamleider Maatschappelijke Participatie verantwoordelijk voor de Summerschool. In 2014 merkte haar team op dat de meiden van Fier ook in de zomervakantie behoefte hebben aan educatie. Ze willen graag bezig zijn, leren, leuke en zinnige dingen doen waar ze wijzer van worden. ‘Na een oproep op social media, konden we een hele zomer allemaal interessante en spetterende workshops aanbieden. Schrijven, sport, theater, trainingen hoe om te gaan met geld; een heel divers aanbod van activiteiten. Onze meiden leren er veel van en dat is belangrijk, want leren is ontdekken en ontwikkelen.’
Sinds 2014 is er ieder jaar een Summerschool bij Fier. De workshops worden verzorgd door particulieren én bedrijven. Van Rijn: ‘Steeds meer organisaties willen hun maatschappelijke betrokkenheid vergroten. De Summerschool is een laagdrempelige, concrete en waardevolle manier om dit vorm te geven. Werkgevers stimuleren hun personeel om talent te delen en daarmee een stukje educatie door te geven.’

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.