chat

Fier-bestuurder Linda Terpstra opnieuw in Opzij Top 100 invloedrijkste vrouwen

Gepubliceerd op 6 december 2019
Fier-bestuurder Linda Terpstra opnieuw in Opzij Top 100 invloedrijkste vrouwen

Net als vorig jaar, is Linda Terpstra verkozen tot één van de meest invloedrijke vrouwen van de non-profitsector in Nederland. Dit heeft de Opzij vandaag bekendgemaakt in de Opzij Top-100. Terpstra is bestuursvoorzitter van landelijk expertise- en behandelcentrum Fier en maakt zich sterk tegen geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Linda Terpstra is bijzonder vereerd door de benoeming. ‘Het is een prachtige erkenning van ons werk voor een doelgroep die met zeer complexe problematiek te maken heeft. Naast veilige opvang en gespecialiseerde behandeling en begeleiding kunnen wij dankzij alle giften en fondsen wat extra’s bieden in het leven van getraumatiseerde en zeer beschadigde mensen. Gelukkig kunnen wij dat nu ook doen voor de vaak onzichtbare groep slachtoffers van seksuele uitbuiting: minderjarige jongens.’

Verkiezing Opzij Top 100
Met de Top 100 wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten. De Top bestaat uit tien lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde tientallen deskundigen. Er wordt gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe ze die gebruiken en naar hoe zichtbaar de vrouwen zijn. Uit de conceptlijsten stelt een jury de definitieve lijsten samen. Van alle tien categorieën wordt een nummer 1 gekozen, en uit de nummers 1 een hoofdwinnaar. De jury wisselt ieder jaar.

Angela Maas, hoogleraar cardiologie en oprichter van Hart voor Vrouwen, is verkozen tot invloedrijkste vrouw van 2019. Myrthe Hilkens, journalist en campagnemaker, is verkozen tot de meest invloedrijke vrouw in de categorie Non Profit.

De Opzij ligt vanaf vandaag in alle boekwinkels.
 

Cover opzij