Fier, het CKM en Sterk Huis genomineerd voor NRC Charity Awards 2019!

Gepubliceerd op 10 april 2019
Fier, het CKM en Sterk Huis genomineerd voor NRC Charity Awards 2019!

Fier, het CKM en Sterk Huis zijn genomineerd voor de NRC Charity Awards 2019 met het onderwerp ‘Jongens als slachtoffer van seksueel misbruik, mensenhandel en loverboyproblematiek.’
Dit betekent dat twee studenten van de Willem de Kooning Academie onder begeleiding van docenten en top creatieven een communicatiecampagne over dit onderwerp gaan ontwikkelen.

Anke van Dijke (Raad van Bestuur Fier) reageert: 'Fantastisch dat we genomineerd zijn. Dit onderwerp verdient meer aandacht. Met een campagne willen Fier, het CKM en Sterk Huis bewustzijn creëren dat jongens (12-18 jaar) ook slachtoffer zijn van seksueel misbruik en gedwongen prostitutie. De doelgroepen waarbij we het bewustzijn willen creëren zijn jongens die slachtoffer zijn (geweest), professionals in de zorg, de sociale omgeving van de jongen, school en de maatschappij. Nederland moet weten dat dit onderwerp bestaat.'

Uit vierhonderd inzendingen heeft de NRC Charity Awards twintig goede doelen geselecteerd: Stichting Vluchteling, Het Poëziepaleis, Classic Young Masters, Aletta Jacobs Fonds, Kenniscentrum Rutgers, De Luisterlijn, Stichting Hartpatiënten Nederland, Alzheimer Nederland, Fier!/SterkHuis/CKM, World Animal Protection, Nationaal Fonds Kinderhulp, IVN Natuureducatie, Vereniging Verkeersslachtoffers, Het Begint met Taal, Jointhepipe, Muzieum, Act!onaid, Hivos, Rookpreventie Jeugd en BlueMatch Ecostove.
 
In de periode van juli en augustus 2019 heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Daarnaast zal een vakjury alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren. Op 27 augustus 2019 worden de winnaars van de publieks- en vakjuryprijs bekend gemaakt.

Je kunt NRC Charity Awards volgen via: Facebook, Twitter, en Instagram