Fier start campagne 4voorFier voor kinderen en jongeren

Gepubliceerd op 4 december 2018
Fier start campagne 4voorFier voor kinderen en jongeren

Fier komt in actie voor kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van geweld, verwaarlozing en uitbuiting. Voor hen zijn ‘gewone’ dingen vaak niet vanzelfsprekend door armoede en ingewikkelde situaties. Met de actie 4voorFier wil de organisatie geld ophalen voor praktische spullen zoals kleding en schoolspullen, het organiseren van sociale en educatieve activiteiten, zwemles, een maatje en projecten als de Summerschool. Fier-ambassadeur Elske DeWall trapt vanmiddag, een dag voordat Nederlands grootste kinderfeest losbarst, de campagne af.

Ieder jaar helpt Fier honderden kinderen en jongeren uit Nederland die te maken hebben met geweld, verwaarlozing en uitbuiting. Zij groeien vaak op in armoede en doen niet of nauwelijks mee aan maatschappelijke activiteiten. ‘We zien dat deze kinderen op achterstand staan en weten dat we met alleen zorg dit niet oplossen. Deze kinderen hebben kansen in onze maatschappij nodig. En daar hebben we diezelfde maatschappij voor nodig. Als organisatie mogen wij de budgetten die wij krijgen alleen besteden aan de zorg. Voor de aanschaf van praktische spullen voor deze kinderen en de organisatie van activiteiten moeten wij een beroep doen op fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. We willen met deze campagne mensen bewust maken en aanzetten tot actie,’ zegt Linda Terpstra, directeur bij Fier. De organisatie vraagt met de campagne mensen een donatie te doen of een eigen actie te starten en spoort deze donateurs aan om 4 mensen uit hun omgeving te motiveren dat ook te doen. Terpstra: ‘Daarmee willen we een sneeuwbaleffect creëren. Als zij ook 4 mensen motiveren, en zij vervolgens hetzelfde doen dan kunnen we samen zorgen voor een positieve toekomst voor deze kinderen.’
 

Start actie 4 december

Fier-ambassadeur Elske DeWall geeft vandaag online het startsein voor de campagne. ‘Als ouder heb je al veel zorgen over je kind. Doet hij het goed op school? Wordt hij niet buitengesloten? Het lijkt mij vreselijk als je ook nog eens praktische zorgen hebt. Ieder kind in Nederland heeft recht op warme kleren, het volgen van zwemles en het meedoen aan activiteiten in onze maatschappij. Laten we daar met zijn allen voor zorgen,’ aldus Elske.

Ga naar de actiepagina 4voorFier en kijk wat jij kunt doen!