chat

Het is positivi-tijd!

Gepubliceerd op 9 april 2020
Het is positivi-tijd!

De leerlingen van de Fierschool hebben een opdracht gekregen: bedenk een initiatief waarmee je in deze tijd van crisis positiviteit en warmte te wereld in stuurt. Een challenge. Een wedstrijd. De bedenker van het beste idee zou tot winnaar uitgeroepen worden. Zo gezegd, zo gedaan. Alle leerlingen legden zich toe op het creëren van dé ultieme 'positiviteitsverspreider'.

Zo ook Lara, één van de meiden die bij Fier verblijft. Ze shopte een hoeslaken en verf en trommelde haar beste vriendin op. Samen gingen ze aan de slag om een spandoek te maken met een optimistische tekst. Fanatiek, gedreven en vastberaden om de challenge te winnen.

Het doek hangt ondertussen buiten bij de Veilige Veste en Lara houdt nauwlettend in de gaten of ze hiermee aandacht trekt. Tot haar vreugde ziet ze dat voorbijgangers veelvuldig stoppen, hun telefoon pakken en haar creatie op de gevoelige plaat vastleggen. Ook de andere cliënten en medewerkers van Fier zijn enthousiast. Mission accomplished! Helaas voor Lara was het niet haar idee dat tot ‘beste’ werd uitgeroepen.

Wij zijn in elk geval wel heel blij met het spandoek en vinden het een hartverwarmend initiatief. Bovendien willen we Lara’s initiatief ook kracht bij zetten door haar boodschap niet alleen offline, maar ook online te verspreiden. En stiekem hopen we dat Lara zich hierdoor toch nog een winnaar voelt.