Jubileumgift van NRC Lezersfonds voor Blijf van mijn Lijf

Gepubliceerd op 26 november 2018
Jubileumgift van NRC Lezersfonds voor Blijf van mijn Lijf

Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan heeft Stichting Fonds NRC Handelsbladlezers vijf over het land verspreide organisaties in de gelegenheid gesteld een aanvraag in te dienen voor iets dat erg welkom zou zijn. Fier is één van de gelukkigen en ontvangt het prachtige bedrag van negenduizend euro voor onder andere de inrichting van gezinsunits en de gezamenlijke ruimtes van het Blijf van mijn Lijfhuis. 

In de Blijf van mijn Lijf voorziening van Fier worden vrouwen en kinderen opgevangen die op de vlucht zijn voor geweld, mishandeling en onderdrukking. We bieden ze een veilig onderkomen en de best mogelijke zorg en behandeling, maar daarmee zijn we er niet. Deze kinderen hebben heel hard een veilige ontwikkelingsomgeving nodig. Een plek waar ze voldoende rust en privacy ervaren, waar ze samen met hun moeder in elkaars nabijheid veiligheid gaan ervaren en vanuit die veiligheid hun trauma's gaan verwerken. Geschikte huisvesting is noodzakelijk om te kunnen werken aan de geestelijke gezondheid van deze kinderen en hun moeders. Afgelopen 1,5 jaar hebben we met hulp van een aantal fondsen een aantal flinke verbeteringen kunnen realiseren in onze Blijf van mijn Lijf voorziening, waaronder de realisatie van gezinsunits.

Met deze jubileumgift van het NRC Lezersfonds kunnen we een aantal gezinsunits voorzien van nieuw meubilair, kunnen we de gezamenlijke woonkamer herinrichten en er een gezellige huiselijke plek van maken en kunnen we spullen aanschaffen voor de crèche. Ook kunnen we bijzetbedjes aanschaffen voor de tienermoederopvang. We zijn het NRC Lezersfonds ontzettend dankbaar dat ze dit mogelijk maken!

Over NRC Lezersfonds

Het NRC Lezersfonds viert dit jaar haar 90 jarig bestaan. Het fonds is al 90 jaar betrokken bij kwetsbaren in de samenleving en honoreert aanvragen van organisaties die zich de praktische behoeften aantrekken van onder meer drugsverslaafden, jeugdprostituees, slachtoffers van huiselijk geweld, daklozen of vluchtelingen. Veel van deze problemen zijn terug te voeren op armoede. In Nederland leven op dit moment meer dan 1 miljoen Nederlanders met een inkomen onder de armoedegrens.

De gelden voor de giften worden ingezameld via de Kerstactie in de media van NRC in de maanden november en december en toegekend door de Commissie van NRC Handelsbladlezers. Meer weten over NRC Lezersfonds en de jubileumgiften? Ga dan naar nrclezersfonds.nl.