chat

Klaar voor de toekomst: onze multifunctionele ruimte

Gepubliceerd op 27 maart 2020
Klaar voor de toekomst: onze multifunctionele ruimte

Er werd de laatste tijd druk gewerkt op één van onze opvanglocaties. Een kelder is daar namelijk omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. Het mooie hiervan: de kinderen hebben zelf meegedacht over de invulling ervan, zodat het écht hun ruimte wordt. Ze deden mee aan brainstormsessies, maakten moodboards en hebben aangegeven hoe ze de ruimte het liefst willen inrichten.

Veelzijdige ruimte
Zoals het woord ‘multifunctioneel’ al doet vermoeden is de ruimte dusdanig verbouwd dat deze voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Er is onder andere een speciaal klimaatsysteem ingebouwd dat voldoet aan de normen voor een officieel klaslokaal. De ruimte is daardoor breed inzetbaar in de toekomst. De verbouwingswerkzaamheden zijn onlangs afgerond. Er is nu werk aan de winkel om de ruimte – volgens de ideeën van de jongeren – in te richten en aan te kleden.

Stichting Kinderpostzegels
Het verbouwen van de ruimte is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Kinderpostzegels. Met hun programma Veilige Toekomst – dat ze samen de Adessium Foundation en Federatie Opvang opgezet hebben - dragen zij bij aan een positievere leefomgeving voor kinderen die in een opvang verblijven. Zo steunen zij bijvoorbeeld opknapbeurten en verbouwingen die bijdragen aan een kindvriendelijke leefomgeving. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat Veilige Toekomst heeft geholpen om deze veelzijdige ruimte te realiseren.

Gerelateerde artikelen