chat

Maatregelen Coronavirus: hulpverlening gaat door, mondkapje verplicht

Gepubliceerd op 5 oktober 2020
Maatregelen Coronavirus: hulpverlening gaat door, mondkapje verplicht

Fier volgt de landelijke richtlijnen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en te vertragen. Tegelijkertijd willen wij benadrukken dat vrouwen, mannen en kinderen gewoon op Fier kunnen blijven rekenen en dat onze hulpverlening doorgaat.

Omdat ons werk als cruciaal werk wordt beschouwd kunnen wij onze zorg blijven bieden. Alle behandelingen gaan dus gewoon door en vinden waar nodig telefonisch plaats, eventueel met behulp van videobellen.

Maatregelen
De overheid heeft verscherpte maatregelen afgekondigd als gevolg van de versnelde verspreiding van het coronavirus. We blijven zorg bieden, maar hebben uiteraard wel maatregelen moeten nemen. Daarom vragen wij je om pas vlak voor je afspraak binnen te komen en tot die tijd in de auto of buiten te wachten. Eenmaal binnen geldt een mondkapjesplicht. En uiteraard moet iedereen zich houden aan de landelijke hygiënemaatregelen van het RIVM.

Chat met Fier
De maatregelen rondom corona kunnen natuurlijk spanning met zich meebrengen en doorwerken binnen je gezin of relaties. Bij Chat met Fier kunnen kinderen, jongeren en volwassenen (anoniem) hun verhaal delen. Onze hulpverleners luisteren naar je, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. Je kunt ook chatten als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. De chat is open op: maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 6.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur.

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Hygiëne maatregelen
Wij vragen iedereen om zoveel mogelijk vanuit gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid te handelen. Daarnaast houden we ons aan de belangrijkste preventie-maatregelen van het RIVM:

-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Schud geen handen!
-Houd voldoende afstand van elkaar, minimaal 1.5m

Met deze afspraken hopen we het virus buiten Fier te houden, maar we bereiden ons ook voor op andere scenario's. We vertrouwen op begrip voor de keuzes die we maken en hopen op ieders medewerking.
 

Gerelateerde artikelen