chat

Maatregelen Coronavirus, hulpverlening gaat door

Gepubliceerd op 3 april 2020
Maatregelen Coronavirus, hulpverlening gaat door

Fier volgt de landelijke richtlijnen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en te vertragen. Tegelijkertijd willen wij benadrukken dat vrouwen, mannen en kinderen gewoon op Fier kunnen blijven rekenen en dat onze hulpverlening doorgaat.

Regelmatige updates
De overheid heeft verscherpte maatregelen afgekondigd als gevolg van de versnelde verspreiding van het coronavirus. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Fier en wat dat betekent voor onze zorg. We blijven zorg bieden, maar hebben uiteraard wel maatregelen moeten nemen.

Cliënten
Omdat ons werk als cruciaal werk wordt beschouwd kunnen wij onze zorg blijven bieden. Alle behandelingen gaan dus gewoon door maar vinden zoveel mogelijk telefonisch plaats, eventueel met behulp van videobellen. Er is alleen ‘live’ contact indien dat echt noodzakelijk is en er wordt dan op maat gekeken naar hoe dat gerealiseerd kan worden. Residentiële cliënten mogen geen bezoek ontvangen en alle verloven zijn ingetrokken om de kans op besmetting te zoveel mogelijk te beperken.
Deze maatregelen gelden, zonder tegenbericht, in ieder geval tot en met 28 april aanstaande.

Chat met Fier
De maatregelen rondom corona kunnen natuurlijk spanning met zich meebrengen en doorwerken binnen je gezin of relaties. Bij Chat met Fier kunnen kinderen, jongeren en volwassenen (anoniem) hun verhaal delen. Onze hulpverleners luisteren naar je, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. Je kunt ook chatten als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. De chat is open op: maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 6.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur.

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Hygiëne maatregelen
Wij vragen iedereen om zoveel mogelijk vanuit gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid te handelen. Daarnaast houden we ons aan de belangrijkste preventie-maatregelen van de GGD:

-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Schud geen handen!
-Houd voldoende afstand van elkaar, minimaal 1.5m

Met deze afspraken hopen we het virus buiten Fier te houden, maar we bereiden ons ook voor op andere scenario's. We vertrouwen op begrip voor de keuzes die we maken en hopen op ieders medewerking.