chat

Nationale vrijwilligersdag: inspirerende verhalen en te gast in koffietijd

Gepubliceerd op 1 december 2016
Nationale vrijwilligersdag: inspirerende verhalen en te gast in koffietijd

Morgen is het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag die we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Fier maakte een verhalenbundel die het nut en de noodzaak van vrijwilligerswerk weergeeft. Annemarie van Rijn, teamleider maatschappelijke participatie, en vrijwilliger Nathan de Vries waren te gast in het programma Koffietijd om te vertellen over het werk van Fier.

‘Door Henk heb ik een nieuw talent ontdekt.’ ‘Voor het eerst in mijn leven heb ik een voldoende op Engels. Dat komt door Erik.’ ‘Door Joost voel ik me veilig op de fiets.’ Het zijn uitspraken van de meiden van Fier over de vrijwilligers die aan onze organisatie verbonden zijn; jongens, meiden, mannen en vrouwen die belangeloos hun eigen kennis en ervaring inzetten voor onze cliënten. Hulde aan de ruim honderd vrijwilligers van Fier. Dankzij deze mensen kunnen onze  cliënten belangrijke stappen zetten naar herstel.  
 
In het kader van Nationale Vrijwilligersdag vertelden Annemarie van Rijn en Nathan de Vries  in het programma Koffietijd over het project Fier in de Wereld: cliënten van Fier maken samen met vrijwilligers, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de wereld een stukje mooier. De cliënt bedenkt een plan. De buitenwereld helpt bij het uitwerken van dit idee. 
Nathan maakt voor dit project samen met zeven loverboy-slachtoffers een filmpje. Nathan: 'De meiden hebben een brief geschreven over wat hen is overgekomen. Deze brief vertalen we samen naar een filmpje. Zij hebben het script geschreven. Ik help ze bij het filmen en regisseren.'
In het filmpje, dat begin maart wordt gelanceerd, spelen bekende Nederlanders een belangrijke rol. Zij dragen zinnen als 'Ik heb 5 jaar op de overlevingsstand geleefd'  en 'Hij heeft mij lichamelijk en geestelijk zo erg mishandeld dat ik nu voor mijn leven lang gebrandmerkt ben' voor. Het doel van het filmpje? Bewustwording creëren. Iedereen kan slachtoffer worden. De uitzending van Koffietijd gemist? Bekijk ‘m terug op de website.
Meer weten over Fier in de Wereld en de plannetjes die al zijn gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen