chat

Nieuwe chatfunctie gelanceerd tegen misbruik in de sport

Gepubliceerd op 18 april 2019
Nieuwe chatfunctie gelanceerd tegen misbruik in de sport

De nieuwe chatfunctie die Fier en sportkoepel NOC*NSF hebben ontwikkeld in de strijd tegen misbruik in de sport is deze week gelanceerd. De chat is te vinden via de nieuwe site van het Centrum voor Veilige Sport van NOC*NSF en op de website van Fier

De chat is bedoeld om het voor kinderen, jongeren en volwassen makkelijker te maken om hulp te zoeken bij misbruik of ander grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook mensen die actief zijn als trainer, coach of vrijwilliger kunnen terecht op de chat als ze vermoeden dat er in hun omgeving iets gebeurt wat niet oke is. 

Eind 2017 schetste de Commissie de Vries een onthutsend beeld van seksueel misbruik in de sport. Ongeveer 1 op de 10 sporters geeft aan slachtoffer te zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals intimidatie of misbruik. Naar schatting wordt 90% nooit gemeld. Om het voor slachtoffers makkelijker te maken om hulp te vragen en voor omstanders om advies te vragen bij signalen, ontwikkelde Fier deze chatfunctie in samenwerking met het NOC*NSF. De samenwerking met Fier is één van de stappen die NOC*NSF onderneemt in het kader van de implementatie van de aanbevelingen van het rapport van commissie de Vries over Seksuele Intimidatie en Misbruik in de sport.

Reportage Jeugdjournaal
Donderdag 18 april om 19.00 uur zond het Jeugdjournaal een reportage uit over misbruik in de sport met daarin Fier-collega Johannes over de nieuwe chatfunctie. Wil je het hele fragment terugzien? Klik dan op de afbeelding hieronder om naar de uitzending van het Jeugdjournaal te gaan. Het fragment start op 4:36.

Uitzending Jeugdjournaal 18-4-2019

Meer info & chatten
Nieuwe website van het Centrum voor Veilige Sport (NOC*NSF)