chat

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden haalt expositie 'Lelijk bestaat niet' in huis

Gepubliceerd op 6 maart 2017
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden haalt expositie 'Lelijk bestaat niet' in huis

De expositie ‘Lelijk bestaat niet’ van de meiden van Fier heeft een vervolg gekregen. De tentoonstelling hangt de hele maand maart in de expositieruimte van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Werken aan een positieve toekomst voor geweldslachtoffers is één van de missies van Fier. Het team maatschappelijke participatie zet zich hier met man en macht voor in. Intern en extern creëren ze prachtige leer- en werkervaringsplekken die zorgen voor succeservaringen én talentontwikkelingen. Eén van de succeservaringen is de expositie ‘Lelijk bestaat niet’. Vijf avonden lang gingen de meiden van Fier samen met kunstenaar Jacco Boomsma ongedwongen los op een wit doek. ‘Er werd niet gepraat, emoties hoefden niet gedeeld te worden. En dat leverde rust op en prachtige creaties’, vertelt Boomsma. De indrukwekkende werken hingen vier maanden lang als pronkstukjes in het stadhuis van Leeuwarden en genoten veel belangstelling.

Bewustwording creëren
Op 2 maart werd de expositie opnieuw geopend op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. 'We zijn onder de indruk van de schilderijen en willen het graag met onze studenten delen. Enerzijds om bewustwording te creëren - niet alle jongeren hebben het in Nederland gemakkelijk -anderszijds om betrokkenheid uit te lokken. Ook onze studenten kunnen iets betekenen voor de meiden van Fier. Denk aan huiswerkbegeleiding, maatje worden enzovoorts', vertelt Renate Vasterd van de NHL.

Ik ben er bijna
Eén van de creaties kreeg de titel: ‘Het pad naar huis bewandelen. Ik ben er bijna.’ Baukje: ‘Tijdens het schilderen merkte ik dat ik een lange weg heb afgelegd. Maar ik besefte ook dat ik er bijna ben. Nog even en dan mag ik naar huis.’ Baukje is inmiddels weer thuis, maar haar schilderij nog niet.  De expositie ‘Lelijk bestaat niet’ is tot en met 24 maart vrij toegankelijk te bezoeken op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (Adres: Rengerslaan 10).

Gerelateerde artikelen