chat

Prinses Beatrix opent Veilige Veste Rotterdam Rijnmond

Gepubliceerd op 30 augustus 2021
Prinses Beatrix opent Veilige Veste Rotterdam Rijnmond

De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel is de tweede Veilige Veste van Fier. De Veilige Veste is een plek waar kwetsbare kinderen en jongeren, die slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties, veilig kunnen wonen. Met dit nieuwe pand kan Fier voortaan nog meer (jonge) slachtoffers opvangen en behandelen.

De Veilige Veste in Capelle was een leegstaand kantoorgebouw. Deze is in samenwerking met de gemeente, fondsen, bedrijven en organisaties omgetoverd tot een prachtige locatie waar de cliënten wonen, leren en behandelingen krijgen. Het is een duurzaam gebouw dat uitstraalt: hier ben je veilig en je verdient het om op deze mooie plek te zijn. In het gebouw is een verdieping voor jongeren en een verdieping voor moeders met kinderen. Op de begane grond zijn een speelhoek en de bakkerij te vinden. Ook het Centrum tegen Kinderhandel Mensenhandel (CKM) - dat onderdeel is van Fier - heeft intrek genomen in de Veilige Veste.
 
Fier-bestuurder Linda Terpstra is trots: ‘Het is van grote waarde dat we naast Leeuwarden nu ook een Veilige Veste in de randstad hebben. Dichtbij universiteiten en kenniscentra. Op die manier kunnen we ons vernieuwende zorgconcept van hoogwaardige zorg en veiligheid in Nederland verder ontwikkelen.’
 
Afgelopen december is het pand opgeleverd en ondertussen zijn de leefgroepen uit Rotterdam verhuisd naar het gloednieuwe pand.
Op donderdag 16 september zal de officiële opening zijn, waarbij Prinses Beatrix aanwezig is. Prinses Beatrix is al langer betrokken bij Fier, zo bezocht de prinses in 2015 de locaties van Fier in Leeuwarden en Rotterdam.
 

Gerelateerde artikelen