chat

Programmeren kun je leren: Python lessen tijdens Summerschool

Gepubliceerd op 12 augustus 2021
Programmeren kun je leren: Python lessen tijdens Summerschool

De Summerschool 2021 is – zowel in Leeuwarden als in Capelle a/d IJssel - weer volop aan de gang. De jongens en meiden bij Fier leren gedurende vier weken nieuwe dingen, ontmoeten inspirerende mensen en ontdekken onbekende talenten in zichzelf. In het programma – dat dient ter overbrugging van de zomer – zijn allerlei actieve en educatieve activiteiten opgenomen, zoals suppen, Japans keramiek, rappen en CodeMaster, waabij ze de programmeertaal Python leren.

Wij vinden het belangrijk dat de jongens en meiden van Fier kunnen bloeien. Daarom willen we ze tijdens de Summerschool iets bieden waarmee ze nieuwe ervaringen kunnen opdoen, iets wat leuk én leerzaam is. Eén van die activiteiten is CodeMaster, een cursus waarin ze de programmeertaal Python onder de knie leren te krijgen. In totaal krijgen 21 cliënten vier weken lang tweemaal per week les hierin. 

De lessen worden geheel kosteloos verzorgd door Accenture. ‘Accenture is innovatie. Dat is nú heel belangrijk, maar in de toekomst nog meer’, zegt Bas du Pré van Accenture. ‘Er is voor techneuten grote schaarste op de markt en bij Accenture voelen we ons maatschappelijk verantwoordelijk om de workforce van morgen te stimuleren. Vanuit die ideologie heeft Accenture verschillende programma’s in het leven geroepen, waaronder CodeMasters. Daarmee stimuleren we enthousiasme voor programmeren bij diegenen waar dat nog niet direct vanzelfsprekend is – zoals bij de jongens en meiden van Fier, maar ook bij onder meer Refugee Talent Hub en FutureNL.’ 

Na de lessen krijgen de deelnemers huiswerk mee, waar ze ’s middags mee aan de slag kunnen. ‘Ik vind dit echt de leukste activiteit van de hele Summerschool en zou liever nog meer huiswerk krijgen, zegt één van de deelnemers. ‘Ik loop nu al zeven lessen voor, het is fijn dat je alles meteen in de praktijk kan oefenen. Misschien ga ik later wel iets doen met programmeren.’ Samen huiswerk maken zorgt ook voor onderlinge verbinding. ‘Het is wel pittig, maar gelukkig kunnen we elkaar helpen als we er niet uitkomen’, zegt een andere deelnemer.

We zijn ontzettend blij dat Accenture de lessen beschikbaar stelt aan onze jongens en meiden. Zo kunnen ze op een andere manier werken aan een mooie toekomst. Heel veel dank!

Gerelateerde artikelen