chat

Stop geweld tegen vrouwen - Orange the World 2021

Gepubliceerd op 23 november 2021
Stop geweld tegen vrouwen - Orange the World 2021

Van 25 november - 10 december kleurt de wereld oranje voor Orange the World. Deze internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen wordt jaarlijks georganiseerd op initiatief van de Verenigde Naties. Wereldwijd wordt er vanaf de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen zestien dagen lang actiegevoerd om geweld tegen vrouwen te stoppen. De campagne eindigt symbolisch op de Dag van de Rechten van de Mens.

Orange the World is een initiatief dat volledig aansluit bij de missie van Fier: het stoppen en voorkomen van geweld én hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Daarom doen we ook dit jaar weer mee aan de campagne en zijn er in zowel Leeuwarden als Capelle verschillende activiteiten georganiseerd, want ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem.

In de oranje schijnwerpers

De Veilige Vestes in Leeuwarden en Capelle a/d IJssel krijgen letterlijk een glow-up en zullen oranje worden uitgelicht. Bouwbedrijven Dijkstra Draisma en Dura Vermeer steunen ons hierbij door de benodigde lampen te regelen, waarvoor we ze erg dankbaar zijn.

Kindercollege

In Capelle komt het Capelse kindercollege langs om met ons de oranje vlag te hijsen, de bewoners te voorzien van een oranje bloemetje en een statement op de stoep achter te laten. Het Capelse kindercollege zet zich in om kinderen in de stad te activeren om te gaan spelen, bewegen en elkaar ontmoeten.

Vlag (3)

Armbandjes en spandoeken

De meiden die bij ons in Leeuwarden verblijven op de Asja-groep hebben een spandoek gemaakt om aandacht te vragen voor de campagne. Deze hangen we zo op dat iedereen die langs ons gebouw komt hem ziet. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle medewerkers van Fier een oranje polsbandje krijgen met een duidelijke boodschap: STOP GEWELD TEGEN VROUWEN. Samen kunnen we iets veranderen.

Wil je de foto’s van onze acties zien? Volg ons dan op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn!
 

Roze en Blauw 21e Verjaardag Uitnodiging (1)
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen