chat

Studenten ROC Friese Poort halen 2595 euro op voor Fier!

Gepubliceerd op 30 juni 2017
Studenten ROC Friese Poort halen 2595 euro op voor Fier!

Leeuwarden - Studenten en medewerkers van ROC Friese Poort hebben donderdagmiddag een cheque ter waarde van 2.595 euro aangeboden aan Fier! Ze haalden dit bedrag op tijdens de zomerfair die woensdag 28 juni plaatsvond op drie locaties van ROC Friese Poort.

In Drachten, Leeuwarden en Sneek organiseerden bijna tweehonderd eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg deze fair. Op de Zomerfair stonden kramen met producten van L.A.P. Naaiatelier (leerbedrijf van Fier), MindUp, lekkernijen uit de Fier Bakkerij en spullen gemaakt door studenten en gedoneerd door bedrijven. Ondanks dat het weer niet echt zomers te noemen was, was het een geslaagde eerste editie van de Zomerfair. 

Opbrengst naar Fier! 
De opbrengst van de Zomerfair gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar stemden de studenten voor Fier! 'We zijn ontzettend blij met dit prachtige bedrag! Ik ben onder de indruk van wat deze eerstejaars studenten hebben neergezet. Daarnaast is het een project waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Onze cliënten leren door middel van onze leerbedrijven, zoals de Fier Bakkerij, weer te participeren in de maatschappij en de studenten leren belangrijke vaardigheden tijdens het organiseren van zo’n activiteit', vertelt Annemarie van Rijn, teamleider Maatschappelijke participatie van Fier enthousiast.

Doel van de Zomerfair
Het doel van deze jaarlijks terugkerende zomerfair is dat studenten op deze manier meteen bij de start van hun opleiding in contact komen met diverse doelgroepen waar ze later mee (kunnen) gaan werken. Maar ze leren ook vaardigheden zoals samenwerken, ondernemendheid, creativiteit en mediawijsheid. Deze vaardigheden kwamen allemaal aan bod bij het organiseren van deze fair; studenten deden de PR, zochten zelf sponsoren door ook gebruik te maken van hun eigen netwerk en maakten de draaiboeken.

Foto: Alice van der Holt en Annemarie van Rijn (Fier) nemen de cheque in ontvangst van studenten van het ROC Friese Poort (foto door Renske de Boer)

Gerelateerde artikelen