chat

The Body Shop steunt Fier deze kerst

Gepubliceerd op 12 november 2020
The Body Shop steunt Fier deze kerst

‘Save the whale’, ‘Get lippy’ en ‘Forever against animal testing’. Dit zijn nog maar drie voorbeelden van campagnes die The Body Shop de afgelopen 34 jaar heeft gevoerd. Ieder jaar zetten zij zich in voor een ander goed doel.

Dit jaar staat in het teken van genderongelijkheid. ‘It’s time to fight for gender justice. Samen maken we een vuist tegen genderongelijkheid over de hele wereld.’ Zo schrijft The Body Shop op de website.

De afgelopen jaren ging het goed met de genderongelijkheid. In veel landen werd de kloof tussen mannen en vrouwen kleiner. Helaas is dit door de pandemie omgekeerd en de verschillen nemen weer toe. Het afgelopen jaar worden vrouwen onevenredig hard getroffen. Ze krijgen bijvoorbeeld veel te maken met huiselijk geweld. Deze problemen wil The Body Shop graag aanpakken.

Tussen 1 november en 31 december doneert The Body Shop een deel van de opbrengst van elk verkocht aan Fier. Als jij in de winkels of online je inkopen doet draag jij bij aan de nieuwe vestiging van Fier in Capelle aan den IJssel. De tweede Veilige Veste: een plek waar slachtoffers van onder andere geweld, uitbuiting en misbruik een veilig onderkomen vinden.
Wij zijn natuurlijk heel erg blij met deze mooie samenwerking! Het is mooi om te zien dat The Body Shop zich inzet voor veel maatschappelijke problemen. Wij hopen dat deze samenwerking kan leiden tot heel veel moois.  

Meer informatie over deze actie vind je op de website van The Body Shop. Wil jij ook bijdragen aan onze nieuwe Veilige Veste door je (kerst)inkopen bij The Body Shop te doen? Of wil je ideeen opdoen voor kerstcadeau? Ga naar één van de filialen of neem een kijkje in hun webshop.
Tip: naast informatie vind je hier ook een lijstje met feministische must-reads, ijsbrekers om een gesprek over gendergelijkheid te beginnen en een activism advent calendar. Met deze adventskalender krijg jij iedere dag een tip of suggestie die jij kunt uitvoeren om op te komen voor een goed doel.

En zoals The Body Shop het zo mooi zegt: ‘Als we allemaal iets kleins doen, zorgen we samen voor grote veranderingen.’
 

Bodyshop

Gerelateerde artikelen