Tweede prijs Vrouw in de Media Friesland voor Linda Terpstra

Gepubliceerd op 8 februari 2019
Tweede prijs Vrouw in de Media Friesland voor Linda Terpstra

Vanmiddag zijn de winnaressen van de VIDM Awards Friesland bekendgemaakt; een verkiezing van opvallende vrouwelijke experts in de Friese media. Stijlinspirator Marcella Veldhuis-Andringa uit Leeuwarden werd eerste en ontving de Vrouw in de Media Award 2018 voor Friesland. Fier-bestuursvoorzitter Linda Terpstra eindigde als tweede en Renate Westdijk, directeur van Enwestdijk, kreeg een derde plek.

Naast dat we natuurlijk Marcella Veldhuis- Andringa en Renate Westdijk feliciteren, zijn we ontzettend blij met een tweede plek voor Linda Terpstra. Zij werd genomineerd voor deze award, omdat ze zich onder andere in de media sterk maakt voor de opvang en behandeling van (seksueel) misbruikte jongens. De bestuursvoorzitter verschijnt regelmatig in de (Friese) media en zet zich met hart en ziel in voor de maatschappelijke thema’s van Fier.

De Vrouw in de Media Award
De Vrouw in de Media Award 2018 is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt en wordt mede mogelijk gemaakt door Coalitie Beeldvorming in de media / ministerie OCW. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Dat is noodzakelijk, omdat het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia al jaren minder dan 20 procent is.