chat

Verliefd

Gepubliceerd op 7 oktober 2019
Verliefd

Jitske is verhuisd. En misschien ook verliefd? Ze in behandeling bij Fier en schrijft blogs voor de website van Fier. Ze is lid van de Cliëntenraad.

Inmiddels ben ik verhuisd naar weer een eigen woning! Goed nieuws en super blij dat ik mijn verhuizing achter mijn rug heb. Met veel dank aan alle lieve begeleiders die mij geholpen hebben om aan alle spullen te komen en over te gaan. Zonder hen was het voor mij een veel zwaardere klus geweest. En nu geniet ik al een maand van mijn eigen plekje. Het voelt nog als vakantie, ik heb zoveel meer rust en privacy hier.

In mijn nieuwe woonplaats ben ik nu ook begonnen met mijn dagbesteding. Een plek waar ik gezellig omgeven ben met dieren en gezellige collega’s. Het was natuurlijk heel spannend, maar ik ben heel warm ontvangen en voel me er al thuis. Wel gaat het op één vlak niet zo goed.. Bij één van mijn collega’s die ik in de wandelgangen tegenkom voel ik mij raar. Ik krijg een warm gevoel van binnen, in mijn bovenbuik en ook een beetje door de rest van mijn lichaam. Vlak daarna voel ik ook iets alsof een soort van knoop in mijn buik heb. Dat voelt in elk geval helemaal niet prettig. Ik denk dat ik me sinds lange tijd weer echt aangetrokken voel tot iemand, ook al ken ik diegene niet echt.

En dan denk ik bij mijzelf, en nu? Ik wil helemaal niet verliefd zijn. Los van dat er misschien een kansje is dat het iets zou worden, voelt het helemaal niet fijn. Mijn buik en mijn concentratie zijn er sowieso niet blij mee. Daarbij, wie wilt mij nou? Met zoveel mannen heb ik het bed al moeten delen en ik heb mijn verleden. Ik vind eigenlijk dat zij beter verdient. Daarbij ik voel mij dit keer niet tot een man aangetrokken, maar tot een vrouw. De kans is dus ook kleiner dat het wat wordt. Grote kans dat zij alleen op jongens valt. Ik kan het beter maar van mij af zetten.

Maar toch hoopt een deel in mij dat het stiekem toch iets wordt. 'De tijd zal het leren', zeg ik dan maar tegen mezelf. Hopelijk gaat dit snel voorbij. Wel ben ik blij dat ik deze gevoelens weer ervaar, hoe vervelend ook. Dat is in elk geval al een overwinning voor mij.