chat

Wanneer wordt mijn wereld nu eens mooier?

Gepubliceerd op 12 september 2016

Als vrijwilliger van het project Fier in de Wereld werd ik gekoppeld aan Cynthia. Fier in de Wereld biedt alle meiden en vrouwen die bij Fier in de opvang verblijven de kans om de wereld een stukje mooier te maken. Cynthia had een geweldig idee: een schilderij maken voor het Ronald McDonald huis in Groningen en het kunstwerk vervolgens afdrukken op ansichtkaarten voor alle andere Ronald MC Donaldhuizen in Nederland.

Ze wilde het Ronald MCDonald huis in het zonnetje zetten. Een familielid van haar had veel aan deze organisatie gehad. Tijdens onze eerste meeting zat ze vol ideeën. Het moest een schilderij worden waar mensen die het moeilijk hebben een glimlach van zouden krijgen. Zo zouden ze even hun problemen vergeten. We maakten een stappenplan en ineens zei ze: ‘Wanneer word mijn wereld nu eens mooier?’. Ik en de begeleider van Fier waren enkele seconden stil. Ik kreeg een brok in mijn keel, eigenlijk wilde ik mijn tranen laten gaan, maar dat hield ik op dat moment tegen.

Tijdens de tweede meeting had ze het schilderij al klaar: een groot, lachend, kleurrijk gezicht op een wit doek. Ze had het stappenplan uitgewerkt en tijdens onze derde afspraak werden de ansichtkaarten besteld en de afspraak met het Ronald MCDonald huis gemaakt.

Deze week was het zover: we gingen samen naar het Ronald MC Donaldhuis in Groningen. Het ontvangst was geweldig. Cynthia legde uit waarom ze het schilderij had gemaakt en we kregen een rondleiding door het gebouw. Het vrolijke schilderij van 100x100cm krijgt een mooie plek in het huis, zodat iedereen het kan bewonderen.

Tijdens Fier in de wereld ontstonden er mooie dingen. Cynthia ontwikkelde haar talenten en ze is een positieve ervaring rijker. Ik heb ook veel geleerd; door je een paar uur vrijwillig in te zetten voor een project, kun je daadwerkelijk iemand helpen, bijdragen aan een positief moment en samen wat kleur en vrolijkheid geven aan de wereld.
Het ga je goed meisje. Ik hoop dat het begin van het mooier worden van je wereld is begonnen........

Gerelateerde artikelen