chat

Word jij vrijwilliger bij Fier?

Gepubliceerd op 11 september 2020
Word jij vrijwilliger bij Fier?

Houd jij van de buitenlucht en heb je groene vingers? Ben jij een handige Harry - of Hetty - die altijd aan fietsen sleutelt? Geef jij iemand graag een steuntje in de rug? Of zijn andere huis-, tuin- en keukenklusjes jou op het lijf geschreven? En sta jij ook nog eens graag voor anderen klaar? Dan is Fier op zoek naar jou!

Aandacht, steun, meedenken, kennis overbrengen. Voor slachtoffers van geweld die weinig vertrouwen meer hebben in anderen, kan de tijd en vrijwillige inzet van mensen een wereld van verschil maken. Met de juiste support en persoonlijke betrokkenheid voelen onze jongeren zich gesteund en dat helpt ze op hun weg naar herstel!
Op dit moment zijn we op onze locatie in Leeuwarden op zoek naar enkele vrijwilligers die het verschil willen maken voor ons jongens en meiden.

Energieke hovenier

Heb jij groene vingers? En vind je het niet erg om je handen uit je mouwen te steken? In de grote en gezellige Fier(e) tuin kunnen de vrouwen, jongens en meiden die bij Fier verblijven meewerken in de buitenlucht en genieten van de natuur. De tuin kan nog wel wat meer aandacht gebruiken. Daarom zoeken we vrijwilligers die ons op regelmatige basis willen helpen.
Wat je gaat doen? De moestuin verzorgen, de bloemen onderhouden, grasmaaien en clienten begeleiden in de tuin.
> Bekijk hier de vacature voor vrijwilliger in de tuin
 

Sociale fietsenmaker

Heb jij technische kennis en hebben fietsen geen geheimen voor jou? Ben je geïnteresseerd om onze kwetsbare doelgroep letterlijk weer een stukje op weg te helpen? Wij zoeken iemand met verstand van fietsen, die reperataties kan uitvoeren. Iemand die bovendien onze meiden, vrouwen en jongens leert hoe ze hun fiets of kinderwagen moeten onderhouden, rijklaar maken of repareren.
Ben jij deze flexibele en sociale fietsenkenner?
> Bekijk hier de vacature voor fietsenmaker
 

"Ik vind het vrijwilligerswerk bij Fier zo mooi, omdat je iemand écht het gevoel kan geven dat hij/zij ertoe doet."

- Boudina, vrijwilliger bij Fier

Handige klusser

Sla jij letterlijk spijkers met koppen en draag jij onze kwetsbare doelgroep een warm hart toe? De vrouwen, jongens en meiden die bij Fier wonen hebben vaak klusjes die ze niet (alleen) kunnen doen. Lampen ophangen, laminaat leggen, gaatjes stoppen of gordijnen ophangen, maar ook meubels in elkaar zetten of verhuizen. Wij zoeken een vrijwilliger die ze hierbij helpt en de kennis overdraagt naar de cliënt, zodat hij/zij leert om dit in de toekomst zelf ook te kunnen doen.
Ben jij de handige alleskunner die wij zoeken?
> Bekijk hier de vacature voor klusser

Enthousiast maatje

Een dagje shoppen? Gezellig! Naar de film? Graag! Veel meiden en jongens van Fier hebben behoefte aan het vergroten van hun netwerk en gezelligheid. Ze willen erop uit, een wandeling maken, een bakje koffie drinken, terrasje pakken, de stad in of Netflixen. Als maatje ga je zo nu en dan met één van de meiden of jongens op pad, zodat er een vriendschap kan ontstaan.
Wil jij de vriend/vriendin zijn die iemand een steuntje in de rug geeft?
> Bekijk hier de vacature voor maatje

Wil je wél vrijwilliger worden bij Fier, maar spreken deze vacatures je gewoon wat minder aan? We kijken graag met jou naar de mogelijkheden. Neem daarvoor contact met ons op.

Gerelateerde artikelen